61. Hükümet güvenoyu aldı

TBMM'de Başbakan Erdoğan tarafından kurulan 61. hükümetin güven oyu aldı. Güven oyu sonrası Erdoğan bir konuşma yaptı. Hükümetin aldığı oy oranı şöyle:

GİRİŞ 13.07.2011 16:32 GÜNCELLEME 13.07.2011 16:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kurulun 61. Hükümet TBMM'den güvenoyu aldı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde çalışmalarını sürdüren Genel Kurul'da, hükümet için güvenoylaması yapıldı. Toplam 495 milletvekilinin katıldığı oylamada 322 milletvekili evet, 173 milletvekili de hayır oyu verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kısa konuşmasında, 61. Hükümet'e güvenoyu verilmesine teşekkür ederek, şunları kaydetti:

''Önümüzde çok iddialı, yoğun bir sürecin olduğunu biliyorum. İnanıyorum ki egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olduğu bu kutlu çatı altında büyük bir mücadeleyi, geleceğe yönelik, hep birlikte vereceğiz. Buradaki dayanışmamız, birliğimiz, beraberliğimiz ülkemizi, Türkiyemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmada önemli bir imtihan olacaktır. Bu imtihanı beraber başaracağız, beraber vereceğiz.''

Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti sıralarında grup başkanvekilleri, CHP grup başkanvekilleri ve bazı milletvekilleri ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaştı.

Bu arada, güvenoylaması sırasında, elektronik sistemle oylama yapılırken bazı milletvekilleri sisteme giremedi. Yeni milletvekillerinin sisteme giremeyenlere yardımcı oldu. Ancak, sisteme giremeyen çok sayıda milletvekili oy pusula gönderdi. Sadık Yakut, milletvekillerinin sisteme giremediğini belirterek, ''Acele etmeyin, tüm pusulaları alacağız'' dedi. Oy pusulası gönderiminin yoğunlaşması üzerine, Yakut milletvekillerinin hem elektronik sisteme girerek oy vermek istemesi ve hem de pusula göndererek oy kullanması nedeniyle birleşime beş dakika ara verdi. Bu sırada oy sayımı devam etti. Ancak, sisteme girmesine karşın pusula gönderme yoluyla oluşacak mükerrerliğin önlenmesi amacıyla yapılan sayım yaklaşım işlemi 1.5 saate yaklaştı.

Genel Kurul'da, güvenoylamasının ardından, RTÜK üyeliği seçimine geçildi.

RTÜK'ün AK Parti üyeleri Taha Yücel 460 oy  Abdulvahap Darendeli 425 oy

CHP'nin üyeleri  Süleyman Demirkan seçildi.... 

BAŞBAKAN ERDOĞAN MUHALEFET LİDERLERİYLE TOKALAŞTI

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşma sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kurmaylarının ellerini sıktı. CHP sıralarına uğrayan Erdoğan, onlarla da tokalaştı.

CHP'DEN 4 MİLLETVEKİLİ DAHA ANDİÇTİ

TBMM Genel Kurulunda, CHP'den 4 milletvekili daha andiçti.

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Yakut, henüz andiçmeyen milletvekillerinden bu işlemi yapmak isteyen olup olmadığını sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ile Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu andiçtiler.

Genel Kurulda daha sonra, Bakanlar Kurulu için güven oylamasına geçildi.

CHP'de Mersin Milletvekili İsa Gök bugün de yemin etmedi. Gök, yaptığı açıklamada 'yemin etmeme eylemimi sürdüreceğim' dedi.



KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Ahmet Özbir 12 yıl önce Şikayet Et
    YÜZDE 50 İLE MİLLET GÜVENOYU ERMİŞ ZATEN YİĞİTLERE, YÜRÜYÜN USTALAR YÜRÜYEBİLDİĞİNİZ YERE!... Artık USTALIK DÖNEMİ başladı! Entrikacılar, kaosçular, plancılar kaçacak delik arayacak, bundan böyle sadece VATANA SEVDA ve HİZMET OLACAK! Sıfır kilometre SİVİL ANAYASA YAPILACAK! Yeter artık hep bu ülkede cuntacılar anayasa yaptırttı, artık kim sivil bir anayasanın yapılmasına mani olursa ONU ZALİM VE DEMOKRASİ DÜŞMANI İLAN EDECEĞİZ! Yolunuz açık olsun VATANA SEVDALI, HİZMET EHLİ USTALAR, MİLLET SİZİNLE! Canım vatanım sana hasta be USTA, Sen dümende oldukça TAYYİP'im var ya bazı Tipi Bozuk Familya sıyırmak üzere! Ne mutlu bizlere ki sizinle olmuşuz vatanı yağmalamaktan kurtarmışız!..
    Cevapla
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    YENİÇAĞ GAZETESİNDE ÖNKİBAR GÜZEL BİR YAZI KALEME ALMIŞ, AKP GENEL AFFA SÜRÜKLENECEK DEMİŞ. Bu duruma inanmazdım ama bakıyorum tüm baron medyası Akp, Çiçek aşkıyla yanıp tutuşuyor. Yani anormal bir destek. Rahatsızlık verici bir fırtına öncesi sessizlik gibi. Bu normal değil. Karanlık oyunlar, olaylar. HATTA KILIÇDAR ÇIKIYOR DİYOR Kİ KÜRT SORUNUNU ÇİÇEK ÇÖZER. çiçek çiçek çiçek çiçek... Akpyi ağzına bile almayanlar şimdilerde çiçek aşkıyla o yapar, o bitirir, yürü bakalım, hadi kim tutar seni, iyi vurur naralarıyla suni bir parlatma ortamı oluşturdular yine.
    Cevapla
  • zararkes 12 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir anlayış. Nasıl bir muhalefet anlayışıdır bu. Benden değilsen yaşam hakkın yok. Sana herşeyimle karşıyım diyorlar. Böyle muhalefet anlayışı çok garip
    Cevapla
  • Ahmet Gül 12 yıl önce Şikayet Et
    SADUN SIR !. Millet CHPyi sevseydide 300 vekil vereydi,belki o zaman güveoyu alamazdi hükümet. Ama bu ömür boyu olmayacak bir rüyadan ibret. bizi memnun eden seyi iki gün önce yasadik aranizda bir kisi kaldi, oda diz cöküp Tükürdügünü yalayarak yemin etmesi, sabirsizlikla bekliyoruz.
    Cevapla
  • Fehmi DOĞAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Ben güven oylamasından çok sıkıldım.. Başkan vekilinin 5 dakka ara vermesi 1,5 saat varması beni son derece üzdü ve sıktı. 70 milyon seyirciyi bukadar beletilirmi? İnsan aöıklama yapmazmı? Son DAKİKA olarak bildirmezmi? Halkla laymı edilir? Daha yeni seçilen Milletvekilleri cihazlan oylamayı örenmeden oylama yapılırmı? İşari oyla yapılsaydı 10 daki,kada bitecekti. Lütfen ara vermelerde randavunuza uyunuz. Yoksa halka karşı çok ayıp olur diyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı