TBMM'de 3 ilkokul mezunu vekil

TBMM'de görev yapan milletvekilleri, yüksek eğitim düzeyleriyle dikkati çekiyor. Yeni dönemde parlamentoda görev yapacak milletvekillerinden 488'i üniversite, 23'ü lise, 3'ü ilköğretim mezunu.

TBMM'de 3 ilkokul mezunu vekil
TBMM'de 3 ilkokul mezunu vekil
GİRİŞ 09.09.2011 12:00 GÜNCELLEME 09.09.2011 12:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM'de geçen dönemde 514 üniversite, 30 lise, 4 ilköğretim mezunu milletvekili görev yaparken, 22. dönemde bu rakamlar 491 üniversite, 39 lise, 20 ilköğretim mezunu milletvekili olarak gerçekleşti.

Milletvekillerinin ağırlıklı olarak hukuk, eğitim fakültesi, tıp fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, mühendislik fakültelerinden mezun oldukları görülüyor.

Mecliste hukukçu milletvekillerinin çoğunluğu gözleniyor. Tüm siyasi partilerden 107 hukukçu milletvekili yeni dönemde parlamentoda yer alırken, üniversitelerin tıp ve diş hekimliği fakültelerinden mezun 42 hekim milletvekili de bu dönemde görev yapacak.

Geçen dönemde parlamentoda 103 hukukçu, 24 hekim, 22. dönemde ise 98 hukukçu, 37 hekim milletvekili yer almıştı.

Yeni dönemde, AK Parti'den 317, CHP'den 125, MHP'den ise 46 üniversite mezunu milletvekili parlamentoya girdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Gizem 7 yıl önce Şikayet Et
    O zaman o koltukta oturmasinlar gidip asker olsunlar sacmaliga bak Çanakkale de okuma yazma bilmeyen şehitlerimiz can vermiş kaçıncı yüzyıldayiz gitsinler terörle mücadele etsinler o zaman mecliste koltuk firlatacaklarina eğitimden anlamayan insanlar eğitimle ilgili kararlar veriyor mecliste ne işin var napiyon
    Cevapla
  • ahjj 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş orda o kadar yüksek okuyan varda ne oldu sanki diploma kurtariyor ülkeyi çanakkalede o kadar okuma yazma bilmeyen var di canlari pahasina çanlar ini verdi simdi yuksek okul okuyanlar devlet yonetemiyor daha önemli olan adeletli olmak akilli olmak bos ver sen yuksek okulu adam olsun yeter
    Cevapla
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    ilköğretim mezunları. okul hayatında bile başarılı olamamış kişilerin mecliste ne işi var,bütün vekiller yüksak okul mezunu olmalı. burda işporta tezgahı işletilmiyor,yada bir fabrikada makine başında çalışılmıyor.Devlet yönetiliyor devlet. fabrikalar,marketler ,evine uşak alan biri bile şimdi yüksek tahsil arıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!