Cumhurbaşkanının 2012 maaşı belirlendi

2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanı'nın maaşı yeniden belirlenirken Cumhurbaşkanlığı bütçesine 138 milyon 700 bin TL verildi.

Cumhurbaşkanının 2012 maaşı belirlendi
Cumhurbaşkanının 2012 maaşı belirlendi
GİRİŞ 01.11.2011 15:33 GÜNCELLEME 01.11.2011 15:33
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşmelerine başlanan 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanı’nın maaşı 33 bin 500 TL olacak. Kanun kapsamında Cumhurbaşkanlığı 2012 bütçe teklifi 138 milyon 700 bin TL olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı’nın bütçe teklifini Genel Sekreter Mustafa İsen sundu. Cumhurbaşkanlığı makamının hizmetlerinin, devlet geleneğinin onuruna ve milletin değerlerine yaraşır şekilde yapılmasının her açıdan önemli olduğunu kaydeden İsen, bu bağlamda 2012 Mali Bütçesi için öngörülen miktarın, 138 milyon 700 bin TL olarak tespit edildiğini, bu bütçenin 402 bin TL’sinin Cumhurbaşkanı ödeneği olduğunu kaydetti.

-CUMHURBAŞKANI’NIN MAAŞI 33.5 BİN TL

Mustafa İsen tarafından sunulan bütçe teklifinde Cumhurbaşkanı ödeneği olarak 402 bin TL belirlenirken Cumhurbaşkanı Gül’ün aylık maaşının da 33,5 bin TL olduğu kaydedildi. Bütçenin diğer kalemlerini de sıralayan İsen, 36 milyon 250 bin TL’nin personel giderleri, 3 milyon 480 bin TL’nin sosyal güvenlik kuruluşlarına ödenecek prim giderleri, 44 milyon 308 bin TL’nin mal ve hizmet alım giderleri, 1 milyon 900 bin TL’nin cari giderler ödeneği ve 52 milyon 360 bin TL’nin de sermaye ödeneği olduğunu belirtti.

-4 YILDA 89 ÜLKE GEZDİ-

Genel Sekreter Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı Gül’ün 4 yıllık görev süresinde 89 yurt dışı ziyarette bulunduğunu ve resmi erkan dışında, 700 basın mensubu, 3 bin 611 iş adamı, 183 akademisyen ve diğer kurumlardan çok sayıda temsilcinin kendisine eşlik ettiğini bildirdi. İsen Gül’ün İstanbul gidiş-gelişleri hariç, toplam 128 ayrı yurt içi ziyaret yaptığını belirtti.

İsen ayrıca Cumhurbaşkanı Gül’ün Türkiye’nin uzun zamandır ilişkilerini yeterince güçlendiremediği ülkelere yönelik ziyaretlerine de dikkat çekerken “Geçtiğimiz Eylül ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu Almanya ziyareti, hem oradaki soydaşlarımız hem de Türkiye’nin uluslar arası imajı açısından çok verimli sonuçlar doğurmuştur” dedi.

-KÖŞK RESTORASYONUNA 2012’DE DE DEVAM-

İsen daha önceki bütçe takdimlerinde de Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarına değindiğini hatırlatırken, Çankaya yerleşkesi içindeki fiziki, teknik ve teknolojik altyapının modernize edilmesi; kurum içi iletişim, yazışmalar ve güvenlik hizmetlerinde dijital ağırlıklı teknolojilere geçilmesi gibi konulara ağırlık verdiklerini kaydetti. İsen Çankaya Köşkü’ndeki bir süredir devam eden ve eleştirilere yol açan restorasyon çalışmalarının 2012 bütçesinde de sürdürüleceğini belirtti. (ANKA)

YORUMLAR 34
  • sudayanar 12 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet KIR kardeşime arkadaşıma cevaben.... Asgari ücretle çalışmayı ben seçmedim. Meslek lisesi mezunuyum. Senin dediğin sigardan içmedim içmem de. Sabah 8 den akşam 6 ya kadar öğlen arası sadece 40 dk dinlenerek ayakta zehir içinde gürültüde çalışmak zorundayız. Sen dediğin odalarda dairelerde benim için barınmadın. Asgari ücretle çaiğdaş köle gibi çalıştırılmadığın için anlayamazsın. Ha bu arada senin gibi yüksek okul üni mezunlarılarıda geldi çalıştığım fabrikaya çalışmak için ama uzun süre çalışamadılar. Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.
    Cevapla
  • Ahmet Kır 12 yıl önce Şikayet Et
    Sen 10 yıl önceki maaşınla o zamanki C. Başkanı maaşını da oranla!. Biz devletin o en yüksek makamında "KOSİ" gibi yumurtalarının üzerinde oturan C. Başkanları da gördük. O zaman maaşı 500$ olanlar, bu gün 1500$'dan aşağı almıyor. Ben milletvekili olanların, milletin bir kuruşunu soydurmamaları kaydıyla, maaşlarının %50 artırılmasına bile karşı değilim. Geçmişte aldıkları maaşın yüzlerce katını kendi ceplerine ve yandaşlarının ceplerine indirenleri görmediniz mi? Ülke nasıl iflâs ettirildi sanıyorsunuz?! Saf değilsiniz tabiii... Alışmışsınız hortumlamaya, bu günkü yöneticileri iktidardan indirmeyi imkansız gördüğünüzden, hileli pis yöntemlerle güya kötülemeye çalışıyorsunuz. Hasetinizde yanacaksınız. Sizin KÖHNEMİŞ zihniyetiniz, artık iktidarı hayal bile etmesin. İktidara gelince memleketi yutuyorsunuz, başka şeyi gözünüz görmüyor, iktidardan inince de birbirini yiyorsunuz. Allah sizi bin beter etsin. Siz lâyığınızda kıvranın inşallah. Gölge etmeyin, BAŞKA İHSAN İSTEMEZ!!!...
    Cevapla
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    bıdı bıdı bıdı. hz ömerden dem vuranlar tc de islam hükümlerinin kaçı yürürlükte ?kılla,tüyle uğraşacağınıza daha önemli konulara yönelin.aklı evvelin tekide başbakan-cumhurbaşkanı maaş almadan görev yapmalı diye zırvalamış !Allahım sen akıl-fikir ver..
    Cevapla
  • erdal acar 12 yıl önce Şikayet Et
    kayseriden 38 e. beyefendi öğretmenlerimiz geleceğimizi şekillendiriyor onlara laf söylemeden bir kere daha düşün cumhurreisleri seni beni ülkemizi onlar yetiştiriyor kimse maaşı mevzubahis ettimiyor biz hz. ömer adeletinden bahsediyoruz bir yerde %3 zam bir yerde %100 öğretmenlerde böyle maaşlarla yıkıntılar enkazlar altında kalıyorlar polislerimiz canımız en zor koşullarda aillerinden ayrı cumhurbaşkanının özel kaleminin 10 da biri maaş alıyorlar nerde adelet dengeyi kuracaksın açlık sınırının altında memurunu bırakmayacaksın sonra istersen trilyonlar al..al ki bizde hakketti helal hoş olsun diyelim..saygılarımla...
    Cevapla
  • özde 12 yıl önce Şikayet Et
    çokmuş muş. bir teknik traktör-pikap-kamyonet e bie spor külübü yünetiyur diye 150.000 veriyur kimseden çıt yok. bu adamla türkiye kendine geldi efendim 33.500 çokmuş. ya bırakın saçmalığı. adam seni temsil ediyur. ayrıca maaşının açıklanması aslında hata. bu makamda oturanlara ne kadar verilir açıklanmaması gerekir. çünkü ayıptır. bilmeyen biri varsa sanki maaş için o mukaddes görevi yapar zan eder. bence sayın cumhurbaşakanının gözü parada değil. o kendini milletine devletine ve rabbine adayan biri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler