CMK'nın 3 maddesi yürürlükten kaldırıldı

TBMM Genel Kurulu'nda, özel yetkili mahkemelerin dayanağını oluşturan Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250. 251. ve 252. maddeleri yürürlükten kaldırıldı

CMK'nın 3 maddesi yürürlükten kaldırıldı
CMK'nın 3 maddesi yürürlükten kaldırıldı
GİRİŞ 02.07.2012 11:57 GÜNCELLEME 02.07.2012 13:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal, Ayşenur Bahçekapılı ve Ahmet Aydın ile arkadaşları, ''3. yargı paketine'' ilişkin tasarının görüşmelerinde, özel yetkili mahkemelerin dayanağını oluşturan Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250. 251. ve 252. maddelerinin kaldırılmasını öngören önerge verdi.

Kabul edilen önergeye göre, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesinde yapılan yeni düzenleme nedeniyle, CMK'nın 250. 251. ve 252. maddeleri yürürlükten kaldırıldı.

Askeri disiplinin sağlanması ve birtakım askeri gerekliliklerden dolayı, Askeri Ceza Kanunu kapsamındaki suçlarda hükmün açıklanmasının geriye bırakılması uygulamasından vazgeçildi.

TMK kapsamına giren suçlarla ilgili davalara, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması nedeniyle, bu mahkemelerde bakılmasına ilişkin hüküm yürürlükten kaldırıldı.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarla ilgili olarak, CMK'ya göre hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilebilecek, verilen hapis cezası seçenek yaptırımlara çevrilebilecek ve ertelenebilecek.

YORUMLAR 5
  • efe 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede adalet olsaydı. tvlerde bir kaç kadının egosuna kalmazdı.bu ülkede toplum olsaydı tvlerde aile aramazlardı
    Cevapla
  • efe 11 yıl önce Şikayet Et
    tvlerde,ve sosyal hayatta alenen şu mesaj veriliyor deniliyorki.. sen sokağa çık polisin barikatına tekme ile sopa ile taş ile işyerlerini bankaları marketleri yak yık.hatta emin ve güven olması içinde, emniyetten ve mecliste çıkacak yasalara kadar güvence veriliyor..bunları görende kalbini içini kıpır kıpır heyacanla tek taraflı saldırı şeklindeki eyleme katılmak istiyor.bu kişiler arttıkça artıyor.sonrada yapılan eyleme nerede durursa orada veya ölümlü veya katlanılmaz hale gelince engellemek istiyorsun. üremesine izin veriyorsun,sonrada katlanılmaz kaos çıkıyor.polis savcı hakim mağdur zalim haklı haksız kullanan kullanılmış çoluk çocuk hepsi aynı oluyor.
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    ergenekoncuların hevesi kursağında kaldı artık daha özel terör mahkemeleri olacak. chp bile destek verdikleri paketi anayasamahkemesine götürmeyi düşünüyorsa , başbakan yine onları ters köşeye yatırdı
    Cevapla
  • efe 11 yıl önce Şikayet Et
    istenen bumu. ne kadar polis savcı hakim varsa tutuklamak lazım...yoksa bumu,polis hakim savcı emirle,güç kimdeyse onunla hareket etsin.
    Cevapla
  • efe 11 yıl önce Şikayet Et
    al sana bir dünya daha . imtihan.kim kimdir gördük.işte dünya öym önergesi gibi bir şey
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler