Şehit analarının yakarışlarını duymuyor musunuz

Başbakan Erdoğan, BDP'lilerin dokunulmazlıklarına karşı çıkan AK Partili milletvekilleriyle istişare etti. Erdoğan, şehit annelerinin haykırışından bahsederek milletvekillerine seslendi. 'BDP'lilere dokunmayalım' diyen AK Partililerin fikirleri değişti.

Şehit analarının yakarışlarını duymuyor musunuz
Şehit analarının yakarışlarını duymuyor musunuz
GİRİŞ 05.12.2012 10:48 GÜNCELLEME 05.12.2012 11:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'nda BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili olarak kapalı olan bölümünde milletvekilleriyle tek tek konuştu. Parti içerisinden gelen eleştirilere cevap veren Başbakan Erdoğan, 'BDP'lilerin dokunulmazlıkları kaldırılırsa AK Parti'nin oyları düşer' öne sürenlere şu sözleri söyledi: 

"ŞEHİT ANALARININ YAKARIŞLARINI DUYMAZDAN GELEMEM"

"Kucaklaşma, öpüşme görüntüleri şehit analarının yüreğinde onulmaz yaralar açtı. Şehit analarının yürek dağlayan yakarışlarını ben duyuyorum. Bunları duymazdan gelemem. Oyumuz azalırmış. Azalırsa azalsın Türkiye sadece Doğu ve Güneydoğu'dan ibaret değil."

ENSARİOĞLU AKSİ HAREKET ETMEYECEK

Özellikle son bir haftadır, dokunulmazlıklarla ilgili aykırı görüşleriyle medyada yer alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerinden sonra söz alarak partinin alacağı grup kararına uyacağını ve aksi bir şekilde hareket etmeyeceğini ifade etti. Ensarioğlu, burada bir de medyaya serzenişte bulunarak kendini savundu:

"Medya söylediklerimi yazdı ama diğer taraftan da bana ait olmayan sözleri de manşete taşıdı. Ben hiç bir zaman 'parti içinde çatlak var' hissi vermek istemedim, medya halkı böyle yönlendirdi."

YORUMLAR 7
  • Aziz Tekin 11 yıl önce Şikayet Et
    gerçek şu:. şehit analarını ve kamuda başörtüsünü duymayanlar seçimlerde yenilgiye uğrayacaklar.. laf karın doyurmuyor.. millet farkında artık!...
    Cevapla
  • sen yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    bazı arkadaşlar fıratın kenarında bir kuzuyu... edebiyatı yapmış. tamam kardeş, fıratın kenarındaki mazlum kuzunun hakkını savunmazsa bir lider adil değildir elbet. ama fırat kenarındaki çakal ve sırtlanları görmezden gelirse o zaman adil olur mu ?
    Cevapla
  • naci usta 11 yıl önce Şikayet Et
    “fırat’ın kenarında bir kuzu zâyî olsa, bu sebeple allâh’ın beni hesaba çekmesinden korkarım.”. türkiye sadece doğu ve güneydoğu'dan ibaret değil."
    Cevapla
  • naci usta 11 yıl önce Şikayet Et
    siz duyuyormusunuz sayın başbakan . bakarsanız iktidarınız dönemine verilen şehitlere kimin duyup kimin duymadığınızı daha iyi anlarsınız
    Cevapla
  • ahmet arı 11 yıl önce Şikayet Et
    hele şükür. hele şükür milletin yakarışırının farkına varıldı umarım bundan sonra atılacak adımlarda böyle olur. dostluk kurmak isteyene bu milletin sinesi açıktır ama polim yaparak insanları kandırıyorlar bir barış istiyoruz diyorlar bi bakıyorsun bölücülerle aynı safta duruyorlar ülkeyi karma karış ettiler. el uzatana el kalkmaz ama el sıkıştıktan sonra aynı şekilde milleti sırtından vurmaya kalkanlar bedelini ödemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...