'Anadilde Savunma' yeni yıla kaldı

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "anadilde savunma" ile ilgili kanun tasarısının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinin, yıl başından sonra yapılacağını açıkladı.

'Anadilde Savunma' yeni yıla kaldı
'Anadilde Savunma' yeni yıla kaldı
GİRİŞ 06.12.2012 16:40 GÜNCELLEME 06.12.2012 16:40

Kamuoyunda 'ana dilde savunma' olarak bilinen, sanıkların Türkçe bilseler de istedikleri dilde savunma yapmalarına olanak sağlayan 'Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu gündemine yıl başından sonra alınmasına karar verildi. AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, "Şimdi sıkıştırmayalım, Meclis rahatlasın istedik" diye konuştu.

Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili de, objektif kriterlerin bulunması üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirten Canikli, "Bu yılbaşından sonra hız kazanır. Bunun anadilde savunma düzenlemesiyle ilgisi yok. Dokunulmazlık konusu kendi sürecinde yürüyor, aralarında bir bağ yok" dedi.

TBMM Genel Kurulu, bugün Sermaye Piyasası Kurulu ile ilgili kanun tasarısının bitimine kadar çalışacak. Haftaya bütçe görüşmelerinin başlayacağı Meclis Genel Kurulu, yoğun çalışmalarının ardından kısa bir ara verecek. 2013 yılında ö

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak