PKK'nın kasasına 3 milyar para girecekti!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, son iki yıl içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda büyük çoğunluğu terör örgütü ile bağlantılı yaklaşık 37 milyon kök hint kenevirinin ele geçirildiğini ve imha edildiğini söyledi.

PKK'nın kasasına 3 milyar para girecekti!
PKK'nın kasasına 3 milyar para girecekti!
GİRİŞ 09.01.2013 14:11 GÜNCELLEME 09.01.2013 14:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şahin, bu operasyonlar sayesinde terör örgütünün kasasına 3 milyar TL'den fazla para girişinin engellendiğini vurguladı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gazi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'Suç Ekonomisi, Mücadele Yöntemleri ve Türkiye Değerlendirmesi' konulu panelin açılışına katıldı. Şahin burada yaptığı konuşmada kaçakçılık ve terörle mücadelede çalışmalar ile suç ve terör örgütlerinin finans kaynaklarının önemli ölçüde kesildiğini ve sekteye uğratıldığını söyledi. Türkiye'nin 89 ülke ile terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suçlarla mücadele alanlarında işbirliğini öngören ikili anlaşma ve protokoller imzalandığını dile getiren Şahin, bu işbirliği kararlarının çeşitlendirilerek ortak operasyonların yürütüldüğünü aktardı. Bu çerçevede 2011 yılından itibaren 18 uluslararası müşterek operasyon gerçekleştirildiğine de dikkati çekti.

Organize suç örgütlerinin kazandıkları illegal paralar ile zaman zaman terör örgütlerini de desteklediklerini kaydeden Şahin, "Öte yandan terör örgütlerinin organize suç faaliyetlerine karışarak finansman temin etmeye çalıştıkları da bilinen bir gerçek. Suçun ekonomik boyutu ile etkin mücadele terör örgütlerinin finans kaynaklarının büyük ölçüde kesilmesi anlamına geliyor. Bu çerçevede güvenlik birimlerimizce son iki yıl içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda büyük çoğunluğu terör örgütü ile bağlantılı yaklaşık 37 milyon kök hint keneviri ele geçirdi ve bunlar imha edildi. Bu operasyonlar sayesinde terör örgütünün kasasına 3 milyar TL'den fazla para girişi engellendi. Uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen gelire ağır darbe vuruldu." diye konuştu.

"DÜNYA EROİN YAKALAMALARININ YÜZDE 53'ÜNÜ TÜRKİYE VE İRAN GERÇEKLEŞTİRİYOR"

Güvenlik güçlerinin son yıllarda organize suçlar ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede önemli başarılara imza attığını söyleyen Şahin, şöyle devam etti: "AB Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin 2012 raporuna göre, 2010 yılında Avrupa genelinde 106 ton esrar ele geçirildiği, Türkiye'nin ise bu 106 ton içerisinde 44 ton esrar yakalayarak bu miktarın yaklaşık yüzde 42'sini tek başına yakaladığı ifade edildi. BM'nin en son yayınladığı Dünya Uyuşturucu Raporu'nda Türkiye'nin dünya eroin yakalamalarının önemli bir kısmını gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Dünya eroin yakalamalarının yüzde 53'ünü Türkiye ve İran gerçekleştiriyor. Bu yüzde 53'lük payın yarıdan fazlasını da Türkiye olarak güvenlik güçlerimiz gerçekleştiriyor. Güneydoğu Avrupa Kanun Uygulama Merkezi, 2011 raporunda ise Güneydoğu Avrupa'da toplam 8 bin 164 kilo eroin ele geçirildiği, Türkiye'nin ise bu miktarın yüzde 90'ını tek başına yakaladığı belirtiliyor."

"300 MİLYON PAKET KAÇAK SİGARA, 1 MİLYON 200 BİN LİTRE KAÇAK ALKOLLÜ İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ"

Kaçakçılık suçları ile mücadele faaliyetlerinin de kararlılık ile devam ettirildiğini ifade eden Şahin, "2010-2012 yılları arasında Bakanlığımıza bağlı birimlerce yapılan operasyonlarda 57 milyon litre, yani 57 bin ton kaçak akaryakıt, 300 milyon paket kaçak sigara, yaklaşık 1 milyon 200 bin litre kaçak alkollü içki ve 156 binden fazla tarihi eser ve sikke ele geçirilmiştir." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Yaşayan Ölü 11 yıl önce Şikayet Et
    3 milyar az para değil ekonomiye kazandırılıyor mu yoksa!!!. yoksa nasıl imha ediliyor... bir bilen anlatsın lütfen. uyuşturucular tıpta kullanılabilir. alkol nasıl kazandırılacak diye sormayın blunur bir yolu... yakıt yap vs
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?