Türkiye'de siteler neden engelleniyor?

Son dönemlerde giderek artan internet engellemelerine kullanıcılar oldukça tepkili. Peki, işin hukuki boyutu nedir? Site engelleri son bulacak mı? İşte hukuki yorum...

GİRİŞ 25.03.2011 12:11 GÜNCELLEME 25.03.2011 12:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

En ünlüsü YouTube olan internet sitelerini engelleme cezalarının sayısı giderek artıyor. En son dün bir örneği yaşanılan bu duruma karşı kullanıcılar oldukça tepkili. Ancak hiç kimse bu engellerin nereden kaynaklandığını bilmiyor? İşin hukuki boyutunda ise aslında düşünülenden farklı.

Fatih Projesiyle Birlikte Eğitim Hayatı Nasıl Değişecek?

 

Dünyada Bu İşlem Nasıl Yürüyor?

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net,  internette sansür ve yasaklama konusunda BTS Partners avukatlık ortaklığı bürosundan Av.Yasin Beceni ile konuştu.

Türkiye'de İnternet Hukuku Nasıl İşliyor? Kararlar Nasıl Alınıyor?

Dünyada ve Türkiye'de internet yasakları nasıl işliyor? Ülkemizde bir teknoloji bakanlığı açılırsa neler değişir? İşte teknoloji kullanıcılarının çelişkide kaldığı konular hakkında hukuki bilgiler.

(ShiftDelete.Net)

 Sizce internette sansür gerekli bir uygulama mı?

YORUMLAR 2
  • kayseriden38 13 yıl önce Şikayet Et
    YASAK DERKEN??. istedikleri kadar yasaklasınlar.. Miilet okadar aştıkı kendini giremiyecek site yok.. herşer bi dns ayarına bakıyor.. onlarda kendilerini kandıra dursun..
    Cevapla
  • Abdullah 13 yıl önce Şikayet Et
    Bütün gayri ahlaki siteler engellenmeli. Burdan yöneticilere ve daha doğrusu herkese sesleniyorum. Eğer yarın bir gün eşiniz tarafından aldatalmamak, gençliğin boş hevesler peşinde değil ülkesinin vatanının peşinde koşmasını istiyorsanız piyasadaki ahlaksız sitelerin de kapanmasını sağlayanız veya destekleyiniz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması