ABD'den Youtube ve Twitter çağrısı

ABD, Türkiye'ye sosyal medya organları Twitter ve Youtube'a getirilen yasakları kaldırma çağrısında bulundu.

GİRİŞ 28.03.2014 16:28 GÜNCELLEME 28.03.2014 16:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, gündelik basın toplantısında, Twitter'in ardından erişimi yasaklanan Youtube ile ilgili soruya verdiği yanıtta, "Twitter konusunda da belirttiğimiz gibi, ifade özgürlüğüne kısıtlayan her türlü eyleme karşıyız. Türk hükümetine, Youtube ve Twitter'a vatandaşlarının erişimini engellemeyi kaldırması yönünde çağrı yapmayı sürdürüyoruz" bildirdi.

Gündelik basın toplantısında bir soru üzerine, ABD'li yetkililerin, Türk yetkililerle Twitter'a erişimin yasaklanması konusunda iki gün önce telefonla konferans görüşme yaptığını da belirtti. Harf, görüşmenin Türkiye'nin iletişim ve bilgi teknolojileri yetkililerinin isteği üzerine yapıldığını söyledi. Harf, "Türkiye ile ifade özgürlüğüne yönelik bir dizi konuda görüşmeler yapıyoruz.

Yetkililerimiz ve Türk yetkililer, Türkiye'nin yeni internet yasası, Twitter'in kapatılması sorunlarını görüştü ve internet özgürlüğü, özel yaşamın gizliliği ve internet yönetimi konusunda ABD'nin görüşlerini paylaştı. Türk hükümetinin, Twitter ve şimdi de Youtube ile internet yasası konusundaki adımlarına yönelik çok ciddi kaygılarımızı gerek bu toplantılarda, gerekse büyükelçimiz aracılığıyla iletiyoruz. Bu yasakları durdurmaları gerektiğini çok güçlü biçimde ifade ediyoruz. Bu yasal konular, bizimle ilgili değil ama Türkiye'nin bu konuda nasıl ilerleyebileceği noktasında hükümetler düzeyinde konuşuyoruz" dedi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) Twitter'a erişimi engellemesi kararına yönelik Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığına da değinen Harf " Mahkeme 30 gün süre verdi. Bu kararı kısa zamanda uygulamalarını umuyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • cabbar vaorko 10 yıl önce Şikayet Et
    sizi gidi sizi. atarsanız artık tweet ortalığı ayağa kaldırdınız ülkeyi milyonlorca dolar zarara uğrattınız sizi gidi paralelciler bu ülkenin insanları size en güzel cevabı verdi dahada vericek artık karşınızda cahil insanlar yok.
    Cevapla
  • Zekeriya B 10 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin abd???. Sana ne? Sen ne zamandan beri insanalri düsünür oldun? O kadar cok özgürlükleri düsünüyorsan filistin de ki insanlarin özgürlüklerini düsün. Onlarin birak interneti iletisimini ekmeklerini bile ellerinden aliyorlar. Ya batirdiginiz afganistan irak, bunlar ne olacak? O insanlarin özgürlüklerini kim verecek? abd hic bir zaman milleti düsünmez. Kendi cikarlarini düsünür. Kendi cikari nasil olur demeyin. Internet üzerinden bir milleti bir birine vermeyi cok iyi bilir onlar. Özgürlükden bahsetmek kolay. O özgürlügümü kullaniyorum diyenler insanlari karalama kampanyalari baslaticina, haksizliga ugrayanin özgürlügü nerede? bir tarafta özgürlük derken baskasinin özgürlügünü kimse gasp edemez. siz bir kere kendi icinizde insanlarin özgürlüklerini verin. Afrika kökenli halkiniza hala esit davraniyorsunuz. Onlarin özgürlükleri nerede? Siz susun. Bu dünya da konusma hakkina sahib en son ülkelerden biri sizsiniz. Selam ve dua ile
    Cevapla
  • Ömer Köse 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne zamandan beri. Bunlar ne zamandan beri Türk milletini düşünür olmuş ? Daha dün Çanakkale'de sulara gömdüğümüz kafirler bugün Türk milletinin özgürlük savaşçıları olmuş.Hadi ordan, sizin derdiniz bu ülkenin iç işlerine karışamayacak olmanız.Sizin derdiniz Türkiye'yi eskisi gibi yönetemeyecek olmanız, eskisi gibi istemediğinizi indirip istediğiniz başa getiremeyecek olmanız.İşte Bunun İçin İnadına Tayyip İnadına AKP
    Cevapla
  • Kenan Demir 10 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ticari firma değil mi?. yahu bu twitter, youtube ve facebook ticari firma değil mi? bunların amacı para kazanmak değil mi? ee ülkemde bu ticari firmalar nasıl oluyorda ticari icra-i falliyette bulunuyor. ne alaka ifade özgürlüğü. devlet olarak bağla bunları kardeşim vergiye. mesela erişim başına 5cent gibi. verdin verdin... vermedin kes bağlantısını. sen kazan milyar-milyar dolarları.. sonra da çık ortaya ve ifade özgürlüğü teranesi ile istediğin ülkeyi kurcala-karıştır. bu internet denilen vahşi-balta girmemiş ormanları andıran ortama kesinlikle çeki-düzen verilmeli. bunlar mutlaka para ile hizaya gelir.
    Cevapla
  • sfenks 10 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bağımsız bir ülkeyiz diyoruz.. bunların her dediğini de harfiyen yerine getiriyoruz... bizim iç meselemiz değil mi.. . lütfen buyuk devlet gibi davranalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir