Türkiye istedi Facebook 2 bin içeriği kaldırdı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, 2013 yılının ikinci 6 aylık dönemine ilişkin şeffaflık raporunu yayınladı

Türkiye istedi Facebook 2 bin içeriği kaldırdı
Türkiye istedi Facebook 2 bin içeriği kaldırdı
GİRİŞ 11.04.2014 22:30 GÜNCELLEME 12.04.2014 04:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Raporda yerel yasalara aykırı olduğu için kaç içeriğin kaldırıldığı da ilk kez açıklandı. Rapora göre, 2013 yılı Temmuz- Aralık ayları arasında Türkiye'den 2 bin 14 içerik Facebook'tan silindi. Söz konusu paylaşımların silinmesi için Facebook'a Türkiye'den en fazla başvuruyu Bilgi Teknolojileri ve İlletişim Kurumu yaptı. Türkiye'den içeriklerin kaldırılmasına ilişkin yapılan başvurular genellikle Atatürk'e hakaret veya Türk devletini kötülemek gerekçesiyle yapıldı.

Facebook'ta içeriklerin silinmesi konusunda rekor Hindistan'da bulunuyor. Hindistan'dan yapılan başvurular neticesinde 4 bin 765 içerik Facebook'tan kaldırıldı. Hindistan'dan yapılan başvuruların nedenleri arasında dinleri ve devleti aşağılama başta geliyor.

Pakistan devlet kurumlarının başvurusu neticesinde de Facebook'tan 168 içerik Allah'a hakaret ve devlete eleştiri gerekçesiyle kaldırıldı. Almanya'dan 84, Avusturya'dan 78, Fransa'dan 80 ve İsrail'den 133 içerik başvuru üzerine Facebook'tan silindi. Bu ülkelerden başvurular genellikle Yahudi soykırımına ilişkin paylaşımlar nedeniyle yapıldı. Birleşik Arap Emirlikleri 12, İtalya 5, Rusya 4, Bangladeş 3 içeriği sildirdi. Çin ise ülkede Facebook aktif olmadığı için rapora dahil edilmedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • Mustafa mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    Youtube Facebook vs gibi siteler ve Reklam gelirleri. Bu siteler kurallara uymak zorunda zaten.Çünkü bu siteler hayrına değil,reklam gelirine bu işi yapıyor.Youtube gereğini yapmadığı zaman,o siteyi kapatmaya bile gerek yok.Google AdWords sunucularını engelle bakalım,nasıl tutuşuyor youtube google vs.Adwords reklamları durduğu an,reklamveren reklamını geri çeker ve google bunu asla istemez...Facebook twitter ve özellikle google Türkiyeden hatrı sayılır paralar kazanıyor.Eğer Türkiye'den para kazanıyorsan Türkiye kanunlarını da çiğnemeyeceksin.
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Herkes ayağını denk alacak. Yakında youtube da kendine çeki düzen verir. Eskiden olduğu gibi ABD yönetimli hükümetler, vaizler yok artık!
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 10 yıl önce Şikayet Et
    neymiş facebook özgürlükmüş. hukuk dışı özgürlük olmaz. babanızın malı değil facebook.. babanızın hissesi yok orada. herkes bu ülkenin yasalarına uyacak.. önüne gelen özgürlük adı altında bu ülkeye sövüyor, bu ülkeyi aşağılıyor. özgürlük diye de biz bunlara sessiz bırakılıyoruz. daha bir süre öncesine kadar kim olduğu belli olmayan sözde özgürlükseverler hemen yaygara koparıyordu, face kapatılıyor diye. bu ülkenin itibarı ve şerefi bu üç beş tane insanın dudağı arasında değildir. bunlar kimdir bunların peşi sıra yaygaracılık yapmak hainliktir.
    Cevapla
  • HACKER 10 yıl önce Şikayet Et
    sosyalist sistem. fati turan arkadaşım çin facebook a youtube a google.com a twitter e girmiyor. daha doğrusu devlet izin vermiyor. ancak adamlar bunlardan yoksun değil bütün sitelerinin bir benzerini devlet açmış zaten. yoksun değiller. şunuda belirteyim. bizimki gibi körü körüne yasak değil
    Cevapla
  • Zeynel İçalan 10 yıl önce Şikayet Et
    twitter ders oldu. twitter olayından sonra şikayet ettiğim yaklaşık 150 sayfa bir hafta içinde kaldırıldı :) sanırım 2 binden bir kısmı bana ait :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir