Yahoo, Google'ın canını sıkacak!

ABD tarihinin en büyük halka arzında Alibaba'daki payının yüzde 40'ını satacak olan Yahoo, eline geçecek 10 milyar dolarla rakipleriyle arasındaki farkı kapatabilir.

Yahoo, Google'ın canını sıkacak!
Yahoo, Google'ın canını sıkacak!
GİRİŞ 08.05.2014 11:16 GÜNCELLEME 09.05.2014 08:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Marissa Mayer sonunda Yahoo'nun Alibaba Group Holding'a yaptığı 9 yıllık yatırımın karşılığını alacak gibi gözüküyor.

Yahoo, ABD tarihinin en büyük halka arzında, Çinli e-ticaret devindeki payının yüzde 40'ına tekabül eden 208 milyon hissesini satacağını açıkladı. Şirket bu satıştan 10 milyar doları aşan gelir bekliyor. Bu rakam, Yahoo'nun nakit stoklarını iki katının da üzerine çıkarak.

Yahoo CEO'su Mayer'ın ayrıca yaklaşık 2 yıldır karda ve satışlarda artış yaratmaya yönelik gösterilen ancak başarısızlıkla sonuçlanan çabaların ardından, sermayenin nasıl kullanılacağı konusunda da karar vermesi gerekiyor. Mayer, bir hisse geri alımı ya da temettü yoluyla hissedarlara nakit sağlayabileceği gibi, satın almalar üzerinden bir genişleme yoluna da odaklanabilir. Yahoo CEO'sunun doğru karar vermesi kritik önem taşıyor, zira satıştan sağlanması beklenen tutar en büyük rakipler Google ve Facebook ile giderek açılan aranın kapatılması adına, Mayer'ın eline daha önce hiç geçmemiş nitelikte bir koz.

BGC Partners'dan Colin Gilles, "Bu satış Mayer'a şirket satın almaları için güç verecek. Eline geçecek nakitle ne yapacağı, Mayers'ın ne kadar etkili bir yönetici olduğunu da belirleyecek" yorumunda bulundu.

Gilles'e göre Yahoo, satışlarda artış sağlanmasına yönelik, AOL gibi şirketleri satın almayı da düşünebilir. Yahoo sözcüleri ise bu yöndeki yorumları reddediyor.

YORUMLAR 3
  • muharrem tosun 9 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim . bahsi gecen firmalar istihbarat amaclı abd gizli servisin yan kuruluşu olan bir firma bize faydası olmayan bizler ile alakassı olmayan bir mevzu uzuntu veriçi bir gercek zengin malı zügürt cenesi misali . inş milli bir arama motor şirketimize sahip oluruz
    Cevapla
  • Imran Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Cihat etmek.. insanlarin yüzde 98 nin karin tokluguna ve daha asagisina calistigi bir dünyada bu azgin kapitalist ler havadan civadan neredeyse sifir emek inanilmaz para götürüyorlar. adam pazari kendi kuruyor ne satacagini kendi belirliyor ihtiyacida ona göre beyne enjekte ediyor. sonrada insanlar füzüli seyler servetlerini yatiriyor. biliniz ki su gördügünüz ve aldigini seylerin yüzde doksan dokuzu fuzüli. bunlara para kazandirmayin. kapitalist masonlara verilecek en büyük cevap tüketimi en aza indirgemek tir . iste buda cihad dir.
    Cevapla
  • mohikan 9 yıl önce Şikayet Et
    dev paralar. dev paralara küçük şirketler alıp nokta com, balonunu şişirdiler ama internetin bu ikinci evresi bitti .. google facebook a rakip olamıyor, facebook google'a olamıyor .. yahoo bu ikisinden birine nasıl rakip olabilsin ? bu iş satın alma ile olacak bir iş değil .. yahoo nun yönetim şekli aşırı feminien, patronundan dolayı, google ınki aşırı sade ve düz .. yandex türkiye pazarına girdi, çok uğraştı, google'a rakip olmak için ama oda olamadı, bu marka bilinirliği, yatırım veya şirket almalarla değil, farklı pazarlama teknikleri ile aşılabilecek bir alan ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı