Assange'den Google'a ağır suçlama

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Google'ın ulusal istihbarat kuruluşları ile kullanıcıların kişisel bilgileri paylaştığını iddia etti

Assange'den Google'a ağır suçlama
Assange'den Google'a ağır suçlama
GİRİŞ 19.09.2014 00:55 GÜNCELLEME 19.09.2014 09:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Google'ın ulusal istihbarat kuruluşları ile kullanıcıların kişisel bilgileri paylaştığını ileri sürdü.

Son iki yılını geçirdiği Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde İngiliz yayın kuruluşu BBC ve SkyNews'e iki özel röportaj veren Asssange, "Google yasa dışı bir şekilde değil, yasal olarak insanların mümkün olduğunca kişisel bilgilerini topluyor, bunları depoluyor, tasnif ediyor ve davranışlar üzerine kredi profilleri oluşturuyor. Sonra da bunları reklam verenlere ve başkalarına satıyor. Aynı prosedür uluslararası istihbarat örgütleri ile de yapıyor" iddiasında bulundu.

Google'la ABD arasında istihbarat paylaşımı olduğunu belirten Assange, "Google bu duruma sonradan geldi ama 2002 yılından beri bu duruma müdahil oldular. 2009 yılından itibaren itibaren mevcut bilgileri uluslararası istihbarat teşkilatları ile paylaşıyor. İnsanlar Google'ın ne olduğunu bilmiyor" iddiasına yer verdi.

İki yıldır Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinde kalan Assange, "Burada kalmak kolay bir şey değil. Gecenin bir yarısı kapımızı çalanlar oluyor" sözleriyle zor zamanlar yaşadığını anlattı.

Wikileaks'te, Irak ve Afganistan savaşlarına dair belgeler ve ABD Dışişleri Bakanlığının yazışmaları da dahil 700 binden fazla belgeyi sızdırmaktan dolayı 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Bradley Manning'i örnek gösteren Assange, "Ben daha zor durumda olanlar da var" ifadesini kullandı.

Assange özellikle ailesinin geçen süre içerisinde zorlandığını, kendisine dair suçlamalar bulunmasına rağmen hiçbiriyle ilgili henüz herhangi bir sorgulamanın yapılmamış olmasına dikkati çekti.

Assange, şunları kaydetti:

"Ben bu süreçten aklanmamın yaklaşık 5-6 yıl sürebileceğini daha önceden tahmin etmiştim. Başından beri aynısını söylüyorum. Ben soruları cevaplamaya hazırım. Beni telefon ya da video konferans üstünden buradayken sorgulayabilirlerdi. Bu Avrupa hukukunda olan bir durum."

Assange yakın zamanda 2011'de Google'ın İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt görüşmeler yaptığını, bu görüşmelerin içeriğini "Google Wikileaks'le Buluşunca" adlı bir kitapta toplayarak yayınladı

Geçen ay İngiltere'nin başkenti Londra'nın büyükelçilik binasında Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino ile basın toplantısı düzenleyen Assange "Yakında elçilikten ayrılıyorum" demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Banazlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Malumun İlanı. ABD nin sözde ücretsiz olarak ülkelere soktuğu arama motorları, sosyal paylaşım siteleri gibi her türlü teknoloji, kullanılan ülkelerin insanlarının her türlü gizli ve aşikar bilgilerini bağlı olduğu ülkeye yani ABD ye gönüllü olarak aktarmaktadır. Buna biz malumun ilanı diyoruz. Ama gel gör ki bizim insanımız her türlü bilgisini paylaşmakta bir beis görmemektedir. Unutmayalım kapı açıksa her zaman hırsızın girme ihtimali vardır.
    Cevapla
  • hasan dinler 9 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en büyük istihbarat ağı google. bunun herkes farkında ama kanıt sunamadıktan sonra ha ben iddia etmişin ha Assange ne farkeder
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...