Kıbrıs Türk İslam Eserleri Müzesi açıldı

Kıbrıs Türk İslam Eserleri Müzesi, bugün düzenlenen törenle açıldı. Müzede, camilerde ve Vakıflar İdaresi depolarında bulunan kilimler, halılar, şamdanlar ve fermanlar sergileniyor.

Kıbrıs Türk İslam Eserleri Müzesi açıldı
Kıbrıs Türk İslam Eserleri Müzesi açıldı
GİRİŞ 24.05.2013 14:56 GÜNCELLEME 24.05.2013 14:56

Lefkoşa'da bulunan Selimiye Camii yakınında yer alan müzenin açılışına KKTC Başbakanı İrsen Küçük de katıldı.

Açılış töreninde konuşan Türkiye Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Müzeler Müdürü Suzan Bayraktaroğlu, müzenin kuruluş aşamalarını anlattı.

Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ile KKTC'deki Vakıflar İdaresi arasında 2010 yılında protokol imzalandığını ve çalışmaların başladığını söyleyen Bayraktaroğlu, müzede sergilenecek eserlerin seçildiğini ve binanın restorasyonunun başladığını kaydetti. Binanın restorasyonu ile eserlerin konservasyonunun bir arada yapıldığını ifade eden Bayraktaroğlu, katkı koyan herkese teşekkür etti.

Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Arkan da müzede sergilenen eserlerin, Vakıflar İdaresi depolarından ve KKTC Din İşleri Dairesi'ne ait camilerde bulunan halı, saat, kilim ve fermanlardan oluştuğunu belirtti.

Arkan, Vakıflar İdaresi'nin Müslüman Türklerin maddi ve manevi varlığını korumada ve güçlendirmede kendi düşen görevi yerine getirdiğini ve getirmeye devam edeceğini kaydetti.

KÜÇÜK: TARİHİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYORUZ

Başbakan İrsen Küçük ise açılışta yaptığı konuşmada, bugünün tarihi bir gün olduğunu aktardı. Küçük, asırlar boyunca Kıbrıs'a damgasını vuran Osmanlı Devleti ve İslam dinine ait eserlerin müze çatısı altında toplanarak ölümsüzleştirildiğini ifade etti.

Vakıflara büyük önem ve değer verdiklerini belirten Küçük, kurumun kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlamak amacıyla uyguladıkları politikaların sonuçlarını aldıklarını söyledi.

Küçük, müzenin Anavatan Türkiye ile KKTC'nin işbirliğinin olumlu bir sonucu olarak görülebileceğini söyledi ve bu işbirliğinin daha da ileri götürülmesini istedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı