İslam Medeniyeti kitabı çıktı

Yazar Mehmet Emin Gerger ve Dr. Ramazan Topdemir’in hazırladıkları; “İslam Şairi Mehmed Âkif’e Göre İslâm Medeniyeti” kitabı çıktı.

İslam Medeniyeti kitabı çıktı
İslam Medeniyeti kitabı çıktı
GİRİŞ 04.09.2014 11:48 GÜNCELLEME 04.09.2014 12:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kitapta Milli Şairimiz Mehmed Âkif’in,  “İslâm Medeniyeti’ne dair bilinmeyen görüşleri, edebi ve tarihi sohbetleriyle, şiirleri yer alıyor.

“Medeniyet, Medine ve İslâm Medeniyeti”ni tanıyıp, öğrenmek isteyenler için çok önemli bir başucu durumundaki Kitap, toplam 237 sayfa ve üç ana bölümden meydana geliyor.

Kitabın 1. Bölümü’nde şu konu başlıkları dikkat çekiyor: “Müslümanlığa, Müslümanların Haline Bir Bakış/Rûhun Mekârim-i Ahlâk İle Tehzîbi/Müslümanların Muhariplerine Karşı Olan Vecibeleri/Müslümanların Biribirlerine Karşı Olan Vecibeleri/İkinci Vecîbe; Âile’nin Islah-ı Maddiyesi /İçtimâi Vecibeler (Toplumsal Sorumluluklar)Müslümanların Zımmîlere Karşı Olan Vecibeleri / Müslümanlıkta Esâret Tashih-i İ’tikad(1)/  Vücudun Metalibi (İstekleri) / Hıfz-ı Sıhha (Salığın Korunması) / İslam’ı Doğru Yaşamak Ve İslam Ahlakı /Tashih-i İ’tikad (2)

Kitabın 1. Bölümü’nde yer alan İslam Medeniyeti’ne dair Şiirlerin başlıkları da şunlar:
Azimden Sonra Tevekkül/Müslümanlık Nerde! Bizden Geçmiş İnsanlık Bile/Allah’tan Korkunuz /Bir Ariza /Berlin Hâtıraları /Bir Gece /Bunalan Milletin Âfakı Bir Sabah İster /Bülbül /Dünyada Kör, Âhirette De Kördür /El- Uksur’da/ Ey Kapkara Kâbus /Ezanlar Sustu, Çanlar İnletir Âfakı /Fir’avun ile Yüz Yüze/Hala mı Boğuşmak/Hüsran /İlâhi, Tevfikini Gönder!/Issız Kalan Yurtlar /Muslih Değil, Müfsid! /Ne Eser, Ne De Semer /Necid Çöllerinden Medine’ye /Ne İdik, Ne Olduk /Umar Mıydın? 

Uyan!/Pek Hazin Bir Mevlid Gecesi /Kendi Ahlâkıyla Bir Millet Ölür Yahut Yaşar /Kocakarı İle Ömer /Çanakkale Şehitlerine/ Süleyman Nazif’e /Şark /Şehâmet Dini/Vahde/Ye’sin Yüzü Gülmez 

Yeis Yok”Kitabın 3. Bölümü ise: “Belge ve Fotoğraflarla Mehmed Âkif (Ersoy) ve İslâm Medeniyeti.” Başlığını taşıyor.. 

İslam Ülkeleri’nin ve dünya barışının “Örnek İslam Medeniyeti” ile mümkün olacağının açıklandığı önsöz ve “Medine” hakkında çok önemli tarihi bilgilerin yer aldığı  Kitap; herkesin mutlaka okuması gerekli çok önemli bir kaynak ve başucu kitabı durumunda..

 

YORUMLAR 1
  • Muhammet Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler.... Araştırmacı-Yazar M. Emin Gerger ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Topdemir'e böle faydalı ve güzel bir eser yazdıkları için teşekkür ederim.Kitabı herkese tavsiye ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken mesajlar: Türkiye'ye yakışmıyor!
Kudüs Tugayları bir İsrail tankı ve evlere saklanan teröristleri imha etti