Rize Araştırmaları Vakfı'nın 11. kitabı çıktı

Rize Araştırmaları Vakfı'nın 11. kitabı olan 2. Meşrutiyet Dönemi Hukuk Eğitiminde Üslup Arayışları Necdet Varlı'nın desteğiyle basıldı.

 Rize Araştırmaları Vakfı'nın 11. kitabı çıktı
Rize Araştırmaları Vakfı'nın 11. kitabı çıktı
GİRİŞ 16.09.2014 17:36 GÜNCELLEME 16.09.2014 17:45

Elinizdeki kitapta Kasım Efendi’nin hayat hikayesini; hukuk eğitiminde iki farklı üslubu temsil eden Süleymaniye Medresesi Fıkıh Şubesi ve Medresetü’l-Kudat’ın mevzuat, ıslahatlar, idari yapı, ders programları ve müderrisler açısından ayrıntılı bir değerlendirmesini; peşi sıra Kasım Efendi’nin kütüphanesini, tahsili sırasında tuttuğu defterleri, mektuplarını ve resmi yazışmalarını bulacaksınız. Kitap boyunca size Kasım Efendi’nin evrakı eşlik edecektir.

HAFIZ KASIM EFENDİ KİMDİR?

Hafız Kasım Efendi, Rize’nin merkeze uzak bir köyünde dünyaya gelmiş, ilk tahsilini memle-ketinde gördükten sonra İstanbul’a gelip doymak bilmeyen bir ihtirasla özel ders halkalarından Süleymaniye Medresesi Fıkıh Şubesi’ne, Gümüşhanevî Dergâhı’ndan Medresetü’l-Kudât’a ve İstanbul Hukuk Fakültesi’ne uzanan bitmek bilmez ve o denli parlak bir tahsil hayatı geçirmiş bir ilim yolcusudur.

Hikâyesi bir tarafıyla bize İslâm coğrafyasında mekik dokuyan derviş-meşrep ilim taliplerini hatırlatacaktır. Madalyonun diğer yüzünde ise Osmanlı modernleşmesi sürecinde itibarı zedelenen ilmiye zümresinin yeni şartların kendisine dayattığı yetersizlik hissini bertaraf etmek için ortaya koyduğu varolma mücadelesi vardır.

Elinizdeki bu kitap, Hafız Kasım Efendi'nin torunu İşadamı Necdet Varlı'nın desteğiyle basılmıştır.

KİTABIN KÜNYESİ:

Kitabın Adı: 2. Meşrutiyet Dönemi Hukuk Eğitiminde Üslup Arayışları
Yazarın Adı: Ali Adem Yörük
Yayın Yılı: 2014
Kitap Kağıdı: 250 sayfa
16,5x23,5 cm
Karton Kapak
ISBN: 9759955120
Dili: TÜRKÇE

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi