Korsan cebinizdeki teknolojiyle vurulacak

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Genel Sekreteri Avukat Boran, cebinde akıllı telefonu olan herkesin korsanla savaşabileceğini söyledi.

Korsan cebinizdeki teknolojiyle vurulacak
Korsan cebinizdeki teknolojiyle vurulacak
GİRİŞ 16.01.2015 09:57 GÜNCELLEME 16.01.2015 09:57

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Genel Sekreteri Avukat Melahat Boran, korsana duyarlı birçok kitapseverin, alacağı kitabın arkasına baktığını bandrol varsa güvenle satın aldığını ancak bandrolü bulunan kitapların da korsan olabileceğini söyledi.

BANDROLLÜ KORSAN

Avukat Melahat Boran, korsan kitap operasyonlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, eskiden korsanların bastığı kitaplarda bandrol bulunmadığını bu yüzden gerçeği ile kolayca ayırt edilebildiğini belirtti. Korsanların caydırıcı cezalar verilemediği için yasalardan korkmadığını ve korsan kitap sektörünün büyüdüğünü ifade eden Av. Melahat Boran, korsanların sahte bandrol işine de girdiğini söyledi.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği’nin güvenlik güçleriyle gerçekleştirdiği operasyonlarda binlerce sahte bandrol ele geçtiğine dikkati çeken Av. Boran, “Artık üzerinde bandrol bulunan birçok kitap korsan kitaptır” dedi.

CEPTEN KORSANA SAVAŞ AÇ

Kitapseverlerin, gerçek ve sahte bandrolü birbirinden ayırt etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Av. Boran, yakın gelecekte cebinde akıllı telefonu olan herkesin korsanla savaşabileceğini söyledi.

Av. Boran, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen bu sıradışı çalışma hakkında şu bilgileri verdi:

“Kamunun korunması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  yapmış olduğu akıllı telefonlar ile  bandrol sorgulama yazılımı projesi var. Proje tamamlandığında, şu anda sadece kolluk kuvvetleriyle meslek örgütlerinin yapabildiği bandrol sorgulama işlemini akıllı telefonu olan herkes yapabilecek. Böylelikle okur aldığı kitabın korsan olup olmadığını anında sorgulayabilecek. Okur, korsan kitap almaktan korunacak ve yasal olmayan bu satışların nerede yapıldığını yetkililere doğru ihbarlar yaparak ülke genelinde korsanla etkin mücadele yapılmasına katkı sağlayacak. Okur tarafından bandrollerin sorgulanır hale gelmesi bile korsan satışların birden bire azalmasını sağlayacaktır. Bu yazılımın uygulanmaya başlaması kitap dünyasındaki kayıt dışının da önüne geçecektir. Bakanlık tarafından yaptırılan bu yazılımı anlamlı ve önemli bulmaktayız. Tamamlanarak halkın hizmetine sunulmasını merakla bekliyoruz.”

KORSAN KİTAP HATTI

Bu arada, Korsan Kitap Hattı’na ihbarda bulunmak için korsanihbar@tbymb.org adresine mail göndermek ya da 0212-5140737 –  0530- 5807799 numaralarını aramak yeterli.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!