Gezi Parkına farklı bir bakış: İçimizdeki Cin

Gezi Parkı Olayları'na sıradışı bir perspektifle bakan Servet Turgut alışılagelmiş biat kültürünü yerle bir ediyor.

Gezi Parkına farklı bir bakış: İçimizdeki Cin
Gezi Parkına farklı bir bakış: İçimizdeki Cin
GİRİŞ 26.02.2015 16:37 GÜNCELLEME 26.02.2015 17:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Meşhur(!) sanatçının "Mesele 3-5 ağaç değil arkadaş Sen hala anlamadın mı"çağrısını kabul ederek müslümanlara; “Mesele 3 -5 ağaç değil arkadaşlar hala anlamayacakmıyız” diye' mukabelede bulunan Servet Turgut; ''Dertleri; sökülmüş 4-5 nebetat köküyle değil,ruhumuzun bu topraklardan bir türlü sökemedikleri kökleriyle! Saksısından sökülmüş bir kaç maydanozu bahane edip, manamızın ormanlarını kökünden budamak istiyorlar! Bu zibidi tersinden öyle diyor işte: Birkaç dal maydanoz bahane arkadaş! Bu ormanları budayacağız, hala anlamadınız mı?'' ifadelerine yer veriyor. 

"Mesele gezi parkı değil, ağaç değil, çevre değil arkadaş anladık! Mesele, Milletin kan çeperinde gezinen bir asırlık sülüklüğünüzün artık sonlandırılmak istenmesine, canınızdan olmak pahasına karşı koyuşunuz meseledir!" diyen Servet Turgut Kemalizm'i haklı bir eleştiri çerçevesinde yorumluyor.

Servet Turgut Gezi Ruhu denilen habis cini; " Komünist, Kemalist, ateist, sosyalist, feminist, Darvinist, liberalist, oryantalist,lezbiyen, homoseksüel, ekalliyetler, ayrilikcilar... Sayın sayabileceğiniz kadar! Bütün kıymık unsurlarıyla birbirlerine düğümlenmiş bu tiplerin dantelâlarinda millete ait tek bir nakışa rastlayabilecek misiniz? İçimize kaçırılmış habis bir ifritin ifrazat yolundan doğurduğu bir evlat, helake namzet ve duçar nesiller, polislerle çatışa çatışa çekildikleri duvar dibine bakin ne yazmıştı: 

inşaat Ya Resulallah!" diye tariflendiriyor. 
 
Ehli sünnet paradigmasından gezi parkı olaylarını değerlendiren eser; Gezi parkı olaylarıyla Şahkulu/Celali isyanları arasında bir bağ olduğunu iddia ediyor. Gezi parkı hadiselerinin oluşmasına vesile olan Kemalist/seküler ruhu İÇİMİZDEKİ CİN ifadesiyle aforizmalaştırarak Gezİnin fotoğrafını okuyucuların fikir nazarlarına sunuyor..

Kitaptan bir fragman; "Zaman küfür ve zulümden boşalttığımız işgal alanlarına yeniden ve her zerremizle dolmak zamanıdır! İçimizdeki Cin defolacak ve biz kendi bedenimize bütün halde yeniden dolacağız!

Zaman, zamanı gelmiş FiKRiN zamandır!" 
 
Servet Turgutun Diğer Eserleri 
Suç nedir, suçlu kimdir, ceza nedir, islamda ceza ne için vardır,maksat sucu mu suçluyu mu yok etmektir sorularının cevaplarıyla beraber, paralel yapının haksız operasyonuyla 2011 yılında hukukun huk dediği hadiseleri aynı tuvalde resimleştirdiği Fenafizzindan Olmak. 
 
Vefatından sonra manası tahrip ve tağşiş edilen Muhsin Yazıcıoğlu’nun ruhi muhtevasını Sokrat - Platon diyalogları gibi yazdığı Başkan Dediki (Ruhi Muhtevasıyla Muhsin Yazıcıoğlu) 
 
Tasavvuf ve cihadı zıtların ahengi esprisiyle metafizik bir kurgu üzerinden değerlendirdiği ve Seyda Mehmet Emin Er Hazretlerinin hayatıyla meselesini müşahhaslaştırdıgı kavgaya süren aşk. 

YORUMLAR 9
  • Necip 9 yıl önce Şikayet Et
    İnanılmaz bir üslup... Şimdiye kadar eşine rastlanmamış bir yaklaşım ve teşhisler silsilesi. Kavgaya Süren Aşk ve Fenafizzindan Olmak adlı eserleri ise 5-10 yıl sonra başyapıt olarak anılacak eminim. İnternette arama yaptığımda ise kendisi hakkında hiç bir haber sitesinde bilgi yok. Medya neye ilgi göstermesi gerektiğini kestiremez duruma gelmiş. Teşekkürler haber7.com
    Cevapla
  • Seven-Sevilen 9 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel bir kitap mükemmel bakış açısı... Helal olsun Servet TURGUT'a kıymeti bilinmezse yazıklar olsun kıymetini bilmeyenlere. Bu ülke ikinci bir Necip fazıla verilmeyen-verilemeyen kıymet vakasını kaldıramaz... Böyle bir insan ancak baş tacı edilmeli...
    Cevapla
  • Zehra 9 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olaylarını, hepimizin bakması gereken ancak büyük çoğunluğumuzun bakamadığı/göremediği pencereden, İslam penceresinden değerlendirip, o hadise üzerinden yine milletçe yapmamız gereken bir öz muhasebe yapmış yazar. Yüreğine sağlık, Allah razı olsun... Kendisinin nice kıymetli eserlerini heyecanla beklemekteyiz... Henüz okumamış olanlara da tavsiyemizdir...
    Cevapla
  • Alperen 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben Servet Turgut'u uzun zamandır takip ediyorum 15 yıldır birçok imkansızlıklara rağmen mücadelesini sürdürüyor.. Binlerce gencin doğru yola sevk olmasına vesile olmuş birisi.. Değeri bilinmeli bir an evvel kitlelere hitap edip gençlere yol gösterici bir noktaya konumlandırılmalı!!!
    Cevapla
  • gün-demsiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir çilenin, mücadelenin ürünü olan fikrinin satır aralarında gezerken adeta "hadiselere Müslüman nazarından bakmak işte budur" diyor her tümcesinde... Bütün eserlerinden tüten mananın adı yalnız ve yalnız İSLAM...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı