'Çocuklarımıza doğru tarihi öğretmeliyiz!'

Beyazıt Ramazan Sohbetleri'nde konuşan araştırmacı tarihçi yazar Mustafa Armağan, "Çocuklarımıza işaret fişeği olacak adamlar lazım." dedi.

'Çocuklarımıza doğru tarihi öğretmeliyiz!'
'Çocuklarımıza doğru tarihi öğretmeliyiz!'
GİRİŞ 11.07.2015 14:39 GÜNCELLEME 11.07.2015 14:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beyazıt Ramazan Sohbetleri'nde konuşan araştırmacı tarihçi yazar Mustafa Armağan, "Bize Cemil Meriç, Necip Fazıl Kısakürek, Kemal Tahir gibi işaret fişeği olacak adamlar lazım." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın organize ettiği ve İBB Kültür A.Ş.'nin katkılarıyla gerçekleşen 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı artık son günlerine yaklaşırken, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde yapılan ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin (ESKADER) katkılarıyla organize edilen Beyazıt Ramazan Sohbetleri tüm hızıyla devam ediyor. Ramazan sohbetlerinde yirmi üçüncü günkü konuşmacı tarihçi araştırmacı yazar Mustafa Armağan oldu.

ÇOCUKLARIMIZA DOĞRU TARİHİ ÖĞRETMELİYİZ

Konuşmasına son beş senedir Beyazıt Meydanı’nda kurulan ve Ramazan ayıyla bütünleşen kitap fuarı hakkında olumlu düşüncelerini aktararak başlayan Mustafa Armağan, yakın tarihimize dair çok çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Armağan, konuşmasında tarihle ilgili bilgi ve belgeleri yorumlarken meraklı ve sorgulayıcı olmak gerektiğini vurguladı. Başta Almanya olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde Birinci Dünya savaşının yıl dönümlerinde kutlamalar yapılmasına rağmen ülkemizde Çanakkale’de yeterli olmayan etkinlikler dışında hiçbir organizasyon olmadığına dikkat çekti. “Bu milletin doğru tarihini öğrenmesinin zamanı geldi. Çocuklarımıza doğru tarihi okutmalı ve öğretmeliyiz. Bu ülkede herkesin içinde kendini hissedeceği bir tarihe ihtiyacı var. Churchill tarihte yaşanmış birçok şeyi olumlu ve olumsuz yönleriyle yazmıştır.” diyen Armağan, tarihî bilgilere ulaşmakta yaşanan sıkıntılara değindi.

Ayasofya’nın açılması gerektiğini sözlerine ekleyen Mustafa Armağan, Sultan İkinci Abdülhamit’ten günümüze kadar yakın tarihimize ışık tutacak belgelerle sıra dışı tahlillerde bulundu. Mehmet Akif Ersoy, Kemal Tahir, Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç gibi edebiyat tarihine ismini yazdırmış ünlü simalardan da bahseden Armağan, Kemal Tahir’in sosyalist bir düşünceye sahip olmasına rağmen tarihe bakış açısını ortaya koyan ibretlik itiraflarının günümüz insanına örnek olması gerektiğini ifade etti. Kalabalık bir dinleyici kitlesine hitap eden Mustafa Armağan, yaklaşık bir buçuk saatlik konuşmasının sonunda katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi.

 

YORUMLAR 1
  • anıl 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğru tarih dediğin Karabekir' in 19 Nisan 1919 da Trabzon'a çıkıp İstiklal Savaşını başlattığı mı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
36 bin sağlık personeli alınacak!