Polat Alemdar'ın okuduğu kitap

Türk televizyon tarihinin ilgi gören dizilerinden Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ın okuduğu kitap izleyicilerin dikkatinden kaçmadı.

Polat Alemdar'ın okuduğu kitap
Polat Alemdar'ın okuduğu kitap
GİRİŞ 22.04.2011 17:08 GÜNCELLEME 22.04.2011 17:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurtlar Vadisi, ilk yayınlandığı günden bu yana, kırdığı reyting rekorlarının yanısıra, pek çok ilke de imza attı. İşte bu ilklerden birisi de; bazı bölümlerinde, kimi dizi karakterleri üzerinden yaptığı kitap tanıtımlarıydı.

Bu tarz tanıtımlarıyla pek çok kitaba on binler sattıran Kurtlar Vadisi, 21 Nisan Perşembe günü ATV’de yayınlanan bölümünde de Hüseyin Tunç’un kaleme aldığı, Nesil Yayınları’ndan çıkan Biz Aslında Neyiz kitabına yer verdi.

Başroldeki karakter Polat Alemdar'ı oynayan Necati Şaşmaz, dizi boyunca üç ayrı sahnede Biz Aslında Neyiz kitabını okurken görüldü. Kitap diziseverler arasında da merak konusu oldu.

İşte merak edilen o kitapta cevap bulan bazı sorular:

• Bütün bu kullanamadığımız lüzumsuz şeyler için mi bu gece gündüz çalışmak? Dünyanın büyük bölümü sefalet içinde iken, bir azınlığın aksırıncaya/tıksırıncaya kadar tüketmesini sağlamak için mi insanların köleleşmesi? Neden hep böyle? Bu sistemi değiştirmeli değil miyiz?

• Komşu arabasını değiştirmişse sen de değiştirmelisin. Komşu bilmem nereden ev almışsa sen de almalısın. Komşu bilmem ne giymişse sen de giymelisin. Komşu bilmem nereye tatile gitmişse sen de gitmelisin. Bütün insanlarla yarışabilir miyiz? Bunun sonu olur mu? Bu durum bizi sistemin gönüllü kölesi haline getirmez mi?

• Eğer mevcut durumların savunulabilir ve sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorsak, o zaman çare aramak vazifemizidir. Yahut yanlışta muvaffak olan insan, daha insanî sistemleri kurabileceğine inanmıyorsa, aklını ve düşüncesini nerede kullanacaktır?

• Rekabetçi insanlar yarış atları gibidir. Neden yarışır atlar? Atletizm yarışmaları niçin yapılır? Kazandığımız kupaların içinde ne vardır? Bu boş kupayı kazanabilmek için nelerimizi feda ettik ve yolda kimleri ezip geçtik? Yendik mi yenildik mi? Kimi veya kime? Sistem bize, kazandırırken de kaybettiriyor mu?

• Önyargılı insan şartlanmıştır. Şartlanmış bir kişi için doğruyu bulmak imkânı yoktur. İyi artık kötüdür, siyah da beyazdır. Şartlanmış beyin, neredeyse iflas etmiş beyindir ve karar verebilme yetkinliğini kaybeder. Peki neden şartlanırız? Şartlanmalar bizi nasıl sistemin kurulu düzenine şartlandırır?

Genelde; kurulu bozuk düzenin, önce insanların düşünce yapılarını müsbet yönlerde değiştirmesiyle “değiştirilebileceğini” öğütleyen bu kitap, bir toplum ve insan sorgulaması kıvamında... Sisteme dair yapılmak istenen bütün hamlelerin önce insandan başlaması gerektiğini söyleyen bu eser, kendi hayatını değiştirmek, toplumun değiştiğini görmek ve yeni baştan bir dünya düzeni oluşturmak isteyenlerin masabaşı kitabı olacak mahiyette... Türkiye’deki derin ve bozuk düzenlerin liderleriyle mücadele eden Polat Alemdar’ın, Biz Aslında Neyiz kitabını okuması, bu yönüyle manidar.

Hüseyin Tunç kimdir?

1968 yılında Kastamonu’da dünyaya geldi. Karabük Endüstri Meslek Lisesi’ni ve İ.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni dönem birincisi olarak bitirdi.

Bankacılık mesleğine 1989 yılında Töbank’da Müfettiş Yardımcısı olarak başladı ve aynı bankada 1992 yılına kadar çalıştı. 1992-1995 yılları arasında T. Halk Bankası Kastamonu Şubesi’nde görev yaptı. 1995 yılı Şubat ayında Albaraka Türk Katılım Bankası’na geçti. Albaraka’da Müfettiş Yardımcılığı, Müfettişlik, Birim Müdür Yardımcılığı, Adapazarı ve Bakırköy Şube Müdürlükleri, Genel Müdürlük’te Bankacılık Hizmetleri Yönetmenliği, Kalite Yönetim Sistemi Temsilciliği ve Kurumsal Bankacılık Yönetmenliği görevlerinde bulundu. Halen bu bankanın Kurumsal Krediler Müdürü olarak görev yapmaktadır.

SMMM sertifikasına sahip ve İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyesi olan Hüseyin Tunç İngilizce bilmektedir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kitap hakkında teknik ayrıntı ve sipariş şartları için tıklayınız

YORUMLAR 1
  • mehmet duran 13 yıl önce Şikayet Et
    tebrik ederiz. kitapları sevdiren dizilere teşekkür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe