Bandırma'daki eski elektrik santrali kültür ve sanat merkezi olacak

Bandırma Belediyesi tarafından 1929 yılında elektrik santrali olarak inşa edilen yapı, yenileme çalışmalarıyla kültür ve sanat merkezine dönüştürülecek.

Bandırma'daki eski elektrik santrali kültür ve sanat merkezi olacak
Bandırma'daki eski elektrik santrali kültür ve sanat merkezi olacak
GİRİŞ 24.01.2015 14:18 GÜNCELLEME 24.01.2015 14:18

Belediye Başkan Vekili Erhan Elmastaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.

Çalışmalarda özelikle binanın tarihi dokusunun bozulmamasına önem verdiklerini dile getiren Elmastaş, şunları kaydetti:

"Yenileme çalışmaları kapsamında öncelikle tarihi yapının uzun yıllar kente hizmet verebilmesi amacıyla dayanıklılığını artırarak güçlendirme çalışmaları yerine getirildi. Ardından yapının çatı üst örtüsünün büyük bir bölümü yenilenerek monte edildi. Tarihi dokusu korunarak Bandırma'ya yakışan bir kültür ve sanat merkezine dönüşen eski elektrik fabrikası yenileme çalışmaları kapsamında giriş bölümündeki 60 metrekarelik alanda bekleme ve aynı zamanda sergi amaçlı kullanılabilecek bir salon yer alıyor. İç bölümünde yer alan sahne ve fuaye alanları, kültür ve sanat aktivitelerine ev sahipliği yapabilecek hale getirildi. Bunun devamında 182 metrekarelik bir alanda seyirci ve sahnenin yer aldığı ana salonumuz ve burada da 204 kişil kapasiteli izleyici bölümümüz mevcut. Salonun ön bölümünde yer alacak sahne ise yaklaşık 30 metrekarelik alana denk geliyor. Ayrıca yapının iç ve dış kısımlarını ışık ve aydınlatma çalışmaları da tamamlandı. Tamamlanan ışıklandırmalarla yeni kültür merkezinin gece görüntüsü kent estetiğine ayrı bir güzellik katıyor."

Elmastaş, kültür ve sanat merkezinin kısa sürede hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın
Sevkiyat kararı sonrası Pentagon'dan son dakika İsrail açıklaması!