Nevruz Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde!

Türk Dünyası Kültür Mahallesi 21 Mart’ta düzenlenecek Nevruz kutlamalarına ev sahipliği yapacak.

Nevruz Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde!
Nevruz Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde!
GİRİŞ 18.03.2015 11:04 GÜNCELLEME 18.03.2015 11:04

İstanbul’da resmi Nevruz kutlamaları, İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü yerleşkesinin de yer aldığı Topkapı Kültür Parkı anfitiyatro alanında, Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nin yanı başında gerçekleştirilecek.

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Zeytinburnu Belediyesi ve Kültür A.Ş.’nin işbirliğiyle düzenlenen program, 21 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da Nevruz ateşinin yakılması ve Mehter konseri ile başlayacak.

21 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da Nevruz ateşinin yakılması ve Mehter konseri ile başlayacak.

Saat 10.30’da İstiklal Marşı’nın okunması ve Nevruz konuşmasının ardından, Motif Halk Oyunları Eğitim Derneği ekibi, halk oyunları gösterisi; ardından, Kafkas Çerkez Derneği, Kafkas halk dansları gösterisi sunacak.

Daha sonra, Kazak ve Uygur sanatçılar, kısa bir konser verecek. Konserin ardından, Kırgızistan ve Karaçay halk dansları toplulukları, gösterilerini sunacaklar.

Demir dövme ve yumurta tokuşturma ritüellerinin gerçekleştirilmesinin ardından, izleyicilere pilav ve ayran ikram edilecek.

Programın sonunda, Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde yer alan ve Türk Cumhuriyetlerini temsilen, ülkelerin folklorik unsurlarının sergilendiği Kültür Evleri gezilecek.

Nevruz Bayramı kutlamaları, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu