"Mersin Altın Palmiye Ödülleri" sahiplerini buldu

Yeşilçam Ödülleri kategorisinde Sinema Oyuncuları Derneği Başkanı Yusuf Sezgin ile sanatçılar Eşref Kolçak, Yılmaz Köksal, Nuri Alço ve Bahar Öztan, "Yeşilçam 100. Yıl Onur Ödülü'ne layık görüldü

"Mersin Altın Palmiye Ödülleri" sahiplerini buldu
"Mersin Altın Palmiye Ödülleri" sahiplerini buldu
GİRİŞ 24.04.2015 23:38 GÜNCELLEME 24.04.2015 23:38

Bu yıl 2'incisi düzenlenen "Mersin Altın Palmiye Ödülleri" sahiplerini buldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentteki bir otelde düzenlenen törende, Mersin'in birçok medeniyete ve dine ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kültür, sanat, sinema ve spor camiasından birçok ünlü ismi kentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Kocamaz, "Bu organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Gelen misafirlerimize Mersin'imizi şereflendirdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Kocamaz'ın konuşmasının ardından, Yeşilçam Ödülleri kategorisinde Sinema Oyuncuları Derneği (SODER) Başkanı Yusuf Sezgin ile sanatçılar Eşref Kolçak, Yılmaz Köksal, Nuri Alço ve Bahar Öztan, "Yeşilçam 100. Yıl Onur Ödülü'ne layık görüldü. Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal da "Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün sahibi oldu.

Spor ve Basın Ödülleri kategorisinde ise eski Galatasaray Kulübü yöneticisi Turgay Kıran'a "Fair Play Ödülü", TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'e "Yılın Televizyoncusu Ödülü", eski milli futbolcu ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam'a "Onur Ödülü", Galatasaraylı eski milli futbolcu Ümit Karan'a "Futbol Adamı Onur Ödülü", eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu'na ise "Yılın Spor Yazarı Ödülü" verildi.

Kültür, Sanat ve Yaşam Ödülleri kategorisinde ise tiyatro ve sinema oyuncusu-yönetmen Haldun Dormen "Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne, sinema televizyon oyuncusu Wilma Elles "Yılın Kadın Sinema Oyuncusu Ödülü'ne, sanatçı İlker Ayrık "Yılın Sinema Ödülü"ne, sinema ve dizi oyuncusu Mehmet Aslan ise "Altın Palmiye Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

Törende, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinin yer aldığı slayt gösterisi de izletildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...