''Biz değil miydik, bir değil miydik?'' projesi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nce yürütülen proje kapsamında 72 öğrenci Çanakkale'ye götürüldü

''Biz değil miydik, bir değil miydik?'' projesi
''Biz değil miydik, bir değil miydik?'' projesi
GİRİŞ 06.05.2015 09:43 GÜNCELLEME 06.05.2015 09:43

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin ''Biz değil miydik, bir değil miydik?'' projesi kapsamında 72 öğrenci Çanakkale'ye götürüldü.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Büro Amirliği'nce hazırlanan proje kapsamında, birlik ve beraberlik ruhuyla kazanılan Çanakkale savaşını, şehitliklerin torunlarına yerinde gösterilmesi, öğrencilerin tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmaları, benimsemeleri amacıyla, İzmir'e çoğunlukla göçle gelmiş ailelerin yaşadığı semtlerde eğitim gören 14 okuldan başarılı 72 öğrenci tespit edildi.

Proje kapsamında, dün Çankaya Hizmet Binası'nda öğrenci ve velilere yönelik tanıtım ve tanışma toplantısı düzenlendi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde 72 öğrenci, bir başkomiser, 8 polis memuru, 2 rehber ve 1 sağlık personeliyle iki otobüsle Çanakkale'ye hareket etti.

Daha önce böyle bir imkan bulamadıklarını belirten öğrenciler, bu gezi için seçilmekten ve tarihimizi görmek üzere Çanakkale'ye gitmekten çok mutlu olduklarını söyledi. Öğrenciler Çanakkale'de bir gece konakladıktan sonra yarın İzmir'e dönecek. Öğrencilerin üzerinde proje kapsamında hazırlanan ürünler dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak