Türkiye'nin en büyük kitap fuarı başlıyor!

Kocaeli Kitap Fuarı, 16-24 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkez'inde kitapseverlerle buluşacak.

Türkiye'nin en büyük kitap fuarı başlıyor!
Türkiye'nin en büyük kitap fuarı başlıyor!
GİRİŞ 12.05.2015 10:12 GÜNCELLEME 12.05.2015 10:12

Sekapark Otel’de konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘’6 yıldır düzenlediğimiz kitap fuarı, kent kimliğinin oluşmasına katkı sundu. Bu yılda ağaçların kitap açma vakti geldi. 7. Kocaeli Kitap Fuarı’na rekor bir katılım bekliyoruz’’ dedi.

BÜYÜKAKIN: KİTAPLARA BAHAR GELDİ

Kocaeli Kitap Fuarı, her yıl rekor sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını aktaran Genel Sekreter Büyükakın, ‘’Kocaeli’nde kitaplara bahar geldi. Ülkelerin gerçek zenginlik kaynağı yetişmiş insan gücüdür. Dünyayı imar edecek olan, donanımlı ve birikimli insanlardır. Bir ülkenin dünya sıralamasındaki yerini belirlemede kitap okuma oranı çok önemlidir. Eğitime okumaya büyük değer veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, 7. Kitap Fuarı’nı gururla düzenliyoruz. Her yıl fuara büyük bir keyifle hazırlanıyoruz. Bu kentin her kesimi Kitap Fuarı’na destek veriyor, herkesin takdirini alıyoruz’’ dedi. Rektör Yardımcısı Çakır ile İl Milli Eğitim Müdürü Çelik de, Kitap Fuarı’nı düzenleyen Büyükşehir’e teşekkür ederek, destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

DOĞU MARMARA'NIN KİTAP FUARI

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, KOÜ ve STK’ların ortak katkılarıyla Kocaeli’ye kazandırılan Kitap Fuarı, Türkiye'ye mal oldu. Geçen yıllardaki ziyaretçi profiline bakıldığında fuara gelenlerin ciddi kısmının İstanbul, Sakarya, Bolu, Düzce, Bursa ve Yalova'dan olduğu tespit edildi. Çalışmalarına aylar öncesinden başlanan fuar. ön tanıtım kampanyaları ile tanıtıldı.

AÇILIŞ 16 MAYIS’TA, ONUR KONUĞU NURİ PAKDİL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın katılımlarıyla 16 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de Uluslararası Fuar Merkezi’nde 7. Kitap Fuarı açılacak. Bu yıl Kitap Fuarının onur konuğu “Otel Gören Defterler, Yazmak Bir Mucize, Bir Yazarın Notları ve Edebiyat Kulesi” kitaplarının yazarı fikir adamı Nuri Pakdil olacak.

16 Mayıs Cumartesi yapılacak açılış töreninde üniversite öğrencilerinin oylarıyla 2015 yılının en iyi TV dizisi seçilen Diriliş Ertuğrul’a ödül verilecek.

350 YAYINEVİ, 450 ETKİNLİK

Zirvedeki yerini koruma hedefiyle bu yıl da kapılarını açacak olan 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda 350 yayınevi, 42 sahaf ve 67 STK yer alacak. Fuarda 450 etkinlik yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleşen 7. Kocaeli Kitap Fuarı, 16-24 Mayıs tarihleri arasında her gün 10.30 ile 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor