"Patlamış mısır"dan balo kıyafeti

BAÜ Dursunbey Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Bölümü öğrencileri, "maskeli balo" temalı ders çalışmasında, mısır taneleri ve patlamış mısırdan kadın giysisi hazırladı

"Patlamış mısır"dan balo kıyafeti
"Patlamış mısır"dan balo kıyafeti
GİRİŞ 24.05.2015 11:52 GÜNCELLEME 24.05.2015 11:52

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Dursunbey Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Bölümü öğrencileri, uygulamalı bir derste, etek bölümü patlamış mısır, üst kısmı da mısır tanelerinden oluşan balo elbisesi tasarladı.

Bölümün öğretim görevlisi Arzu Pilevne, AA muhabirine, öğrencilere konuya göre farklı tasarımlar yapmayı öğretmeye çalıştıklarını söyledi.

Özellikle tekstilde farklı tasarımların her zaman ilgi gördüğünü ifade eden Pilevne, bu doğrultuda kendini geliştirenlerin gelecekte kendini gösterebileceğini anlattı. Özel amaçlı giysi kalıpları dersinin "maskeli balo" temalı konu çalışmasında öğrencilerinden ilginç bir teklif geldiğini aktaran Pilevne, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin bir bölümü, 'Mısır tanesi ve patlamamış mısırdan elbise yapsak olur mu?' diye sordu. Ben de 'Neden olmasın' dedim. Bu konuda bir süre beraber çalıştık. Sonunda ilginç bir tasarım ortaya çıktı. Öğrencilerimize tasarım yaparken hayal güçlerini zorlamaları gerektiğini vurguluyoruz. Ortak çalışma ve düşüncelerin ardından ilgi çekici tasarımlar ortaya çıkabiliyor."

Pilevne, "mısır elbise" adını verdikleri balo kıyafetinin etek bölümünün 500 gram patlamış mısır, üst kısmının yine aynı miktarda mısır tanesinden oluştuğunu dile getirerek, "Mısır tanesiyle süslenmiş maske, mısır elbisenin tamamlayıcı unsuru oldu. Elbise, öğrencilerimiz, veliler ve yöneticilerimiz tarafından çok beğenildi" diye konuştu.

Okulun mezuniyet töreninde sergilenen giysi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
36 bin sağlık personeli alınacak!