Lübnanlı turistler Marmaris'te

"Orient Queen II" adlı kruvaziyer, Beyrut Limanı'ndan başladığı tur kapsamında Yunan adalarının ardından Marmaris'e geldi

Lübnanlı turistler Marmaris'te
Lübnanlı turistler Marmaris'te
GİRİŞ 03.07.2015 13:30 GÜNCELLEME 03.07.2015 13:30

Panama bayraklı lüks yolcu gemisi "Orient Queen II" ile tura çıkan Lübnanlı turistler, Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.

Beyrut Limanı'ndan başladığı Ege turu kapsamında Yunan adalarının ardından Marmaris'e ulaşan yolcu gemisi, limanın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide yaklaşık 300 Lübnanlı yolcu ile 110 personel bulunduğu belirtildi.

Turistlerin bazıları günlük turlara katılırken, bazıları ilçe merkezindeki tarihi öneme sahip yerleri ziyaret etti.

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla Orta Doğu piyasasındaki tatil hareketliliğinin arttığını söyledi.

Marmaris'e geçmiş yıllarda da gelen "Orient Queen II"nin ilçeye bu sezon ilk seferini gerçekleştirdiğini belirten Tugay, "Bu gemi Beyrut'tan kalkıp Yunan adalarını dolaşıyor. Türkiye'de ise şimdilik sadece Marmaris Limanı'na uğruyor. Lübnanlı turistler, Marmaris'i çok seviyor. Özellikle gece etkinliklerinden faydalanmak istedikleri için gemi ilçemizden çok geç vakitte ayrılacak" dedi.

Geminin bu sezon ilçeye 13 sefer gerçekleştirmesini beklediklerini bildiren Tugay, Ramazan Bayramı döneminde geminin daha sık ve fazla yolcuyla Marmaris'e gelmesini ümit ettiklerini dile getirdi.

Abou Merhi Grubuna ait 103 metre uzunluğunda ve 7 bin 478 grostonluk "Orient Queen II" kruvaziyerinde, spa, spor salonu, kuaför, mağazalar, çocuk kulübü, havuzlar ve jakuziler bulunduğu öğrenildi.

Gemi, gece Beyrut'a dönmek üzere Marmaris'ten ayrılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?