Ümraniye Belediyesinde şiir dinletisi

Ümraniye Belediyesi, kültür sanat etkinleri çerçevesinde bir şiir gecesi düzenledi. Geceye Erdem Beyazıt, Nurullah Genç ve Ekrem Kaftan konuk olarak katıldı.

Ümraniye Belediyesinde şiir dinletisi
Ümraniye Belediyesinde şiir dinletisi
GİRİŞ 20.11.2006 14:43 GÜNCELLEME 20.11.2006 14:43

Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir gecesi, şairleri ve şiir severleri bir araya getirdi. Geceye konuk olarak katılan şairler Erdem Beyazıt, Nurullah Genç ve Ekrem Kaftan sohbetleri ve okudukları şiirleriyle Ümraniyelileri şiir atmosferine taşıdılar. Şair Erdem Beyazıt’ın ‘Sana, Bana ve Memleketimin İnsanlarına Dair’ isimli şiirini sahnede ezbere okuyan 9 yaşındaki Umeyr Karakoç, hem şaire hem de salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Gecede söz alan şair Ekrem Kaftan, Ümraniye Belediyesi’nin şairlere ve şiir severlere değer verdiğini belirterek aynı hassasiyeti edebiyat çevrelerinin de göstermesi gerektiğini söyledi. Gerçek şiirin unutulmaya yüz tuttuğuna inandığını vurgulayan Kaftan, ‘şairleri ve şiirleri günlük hayatımıza katmalıyız’ dedi. Kaftan’ın ardından söz alan usta şair Erdem Beyazıt, geceyi düzenleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, şiirini ezbere okuyan Umeyr Karakoç’un kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Şiirin bir paylaşım zemini olduğunu söyleyen Erdem Beyazıt, bu yönüyle şiirin önemli bir duygu aktarım şekli olduğunu vurguladı. Aynı zamanda iktisatçı olan şair Nurullah Genç ise, iktisat ve şiir alanlarıyla aynı anda nasıl ilgilenebildiğine dair sorulan bir soruya Fransız düşünürü olan Bacon’un ‘meslek hayaletine yakalanmayın’ sözüyle yanıt verdi. Sadece bir mesleğe odaklanmanın insanın yeteneklerini zamanla körelttiğini belirten Genç, farklı alanlarla ilgilenmenin kâinatı anlamada önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından yazdıkları şiirlerden birer örnek okuyan şairler, Ümraniyelilere şiire daha fazla ilgi göstermeleri konusunda çağrıda bulundular.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir