Karadağ’da Bandzovo Brdo Camii yenilendi

Karadağ’da Rojaye şehrinde Bandzovo Brdo Camii Kültürel Aktivite Merkezi yenilendi.

Karadağ’da Bandzovo Brdo Camii yenilendi
Karadağ’da Bandzovo Brdo Camii yenilendi
GİRİŞ 18.11.2016 17:11 GÜNCELLEME 18.11.2016 17:11

Karadağ’ın Sancak Bölgesi’nde yer alan Rojaye şehrine bağlı Bandzovo Brdo beldesinde bulunan Bandzovo Brdo Camii Kültürel Aktivite Merkezi’nin tadilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlandı.

TİKA, Karadağ’da soydaşlarımıza yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Karadağ’ın Sancak Bölgesinde yer alan ve nüfusunun tamamı Boşnaklardan oluşan Rojaye şehrine bağlı Bandzovo Brdo beldesinde bulunan ve yapımına bölge halkı ve Karadağ İslam Birliği tarafından 2006 yılında başlanan, fakat imkânsızlıklar sebebiyle müştemilatı tamamlanamayan Bandzovo Brdo Camii Kültürel Aktivite Merkezinin tadilatı TİKA tarafından gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Bandzovo Brdo Camii bünyesinde bulunan Kültürel Aktivite Merkezi’nin eksik kalan dış cephe inşaatı ve çevre düzenlemesi tamamlandı. Bununla birlikte merkezin ihtiyacı olan derslik ve kütüphane de TİKA tarafından tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildi.

Rojaye İslam Birliği tarafından söz konusu Kültürel Aktivite Merkezinde bölge halkına yönelik Kuran eğitimi, dini kurslar, dil kursları ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı