'Suret Defteri' sergisi sanat severlerle buluştu

Genç sanatçı Fatma Zeynep Çilek'in 2. kişisel sergisi 'Suret Defteri' 3 Mart Cumartesi günü açıldı.

'Suret Defteri' sergisi sanat severlerle buluştu
'Suret Defteri' sergisi sanat severlerle buluştu
GİRİŞ 10.03.2018 13:31 GÜNCELLEME 10.03.2018 13:31

Genç sanatçı Fatma Zeynep Çilek 3 Mart 2018’de MERKUR’de açılan ve 31 Mart’a kadar izlenebilecek yeni sergisinde modern Türk kadınının kökleriyle karşılaşmasına ve Türk kadınının estetik dokunuşlarının hikayesine odaklanırken Selçuklu kadınını günümüz kadını ile buluşturuyor.  
 
Fatma Zeynep Çilek’in kendi sergisiyle ilgili yorumu ise;

“Kadın değirmen taşı ya da buğday tanesi değildir. Su ya da yatak da değildir. Rüzgar ya da yaprak hiç değildir. Öğütmez, öğütülmez. Akıntıya katılıp sürüklenmez. Türk toplumunda kadın her zaman perdenin ya da peçenin arkasında değildi. Türk kadını deyince aklımıza gelen kurmacalarla kadının tarihteki yeri bambaşkadır.

Çarşılar, pazarlar, hanlar, hamamlar, aşhaneler, hastaneler yaptırmış; konağında misafirler ağırlamıştı. Toylarda, şölenlerde ve divanlarda ağırlığı vardı. Daha da önemlisi Türk kadını kendi estetiğini kendisi tasarlamıştı. Selçuklu döneminden kalma başlıklar, çizgiler, kıyafetler bunun göstergelerinden.”


 
Birçoğunu yakından tanıdığımız portreler ile Selçuklu kadınlarının suretlerinin birleştirildiği ve dönem motiflerinin izlenebileceği bir karşılaşma sergisi olan Suret Defteri 31 Mart’ kadar MERKUR’de görülebilir. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı