Âmir Ateş’in besteleri, Esenler'de yankılandı

Türk musikisine unutulmaz eserler kazandıran Âmir Ateş’in besteleri, Esenler'de yankılandı.

Âmir Ateş’in besteleri, Esenler'de yankılandı
Âmir Ateş’in besteleri, Esenler'de yankılandı
GİRİŞ 15.03.2018 15:21 GÜNCELLEME 15.03.2018 15:21

Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün katkılarıyla, Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde, Türk Musikisi’nin ünlü bestekârı Âmir Ateş'in eserlerinden oluşan konser gerçekleşti.

MEVLİTHANLIK SAHASINDA AZ KİŞİ KALDI 

Türk müziğine emek veren ve sanat müziği, halk müziği, dinî ve saz eserleri alanında bugüne kadar birçok eseri sanat hayatına kazandıran Âmir Ateş'in eserleri, Dr. Adnan Çoban, Fethi Kurban ve Arzu Önen tarafından seslendirildi. Konser öncesinde en önemli mevlithanları kaybettiğimizden bahseden Ateş, "Mevlithanlık sahasından çok azaldık, Kani Karaca, Zeki Altın gibi bu camiamızın değerli yıldızlarını kaybettik. Şuan naçizane bir iki kişi var ya da yokuz. Bestekârlık sahasında ise saygı duyduğumuz ve elini öptüğümüz kişiler pek çok. Bu salonda şu an benden daha değerli dostlarımız da bulunuyor, bana destek olmak ve şifa olmak için yanımda yer alıyorlar, onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

HAFIZLIK GELENEĞİNİN SON TEMSİLCİSİ

Amir Ateş'in hafızlık geleneğinin son temsilcisi olduğu bilgisini vererek konuşmasına başlayan Çoban, "Amir Ateş önemli bestekar ve musikişinaslardan birisidir. Musikimizin önemli bir özelliği olan hafızlık geleneğinin de son temsilcisidir. Bu manada Amir Ateş gibi değerli hocamızla hem tanıştığımız için hem dost olduğumuz için hem de bu sahnede yer aldığımız için çok seviniyoruz" ifadelerine yer verdi. 

SEVİLEN ESERLERİ SESLENDİRİLDİ

Türk Sanat Müziği'nin en güçlü seslerinden Âmir Ateş'in yorumuyla hafızalara ve gönüllere yer etmiş eserlerini seslendiren Dr. Adnan Çoban, Fethi Kurban ve Arzu Önen, "Pervane", "Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim", "Beklerim Deyip de Yeminler Ettin", "Sevenleri Ağlatan Karşılıksız Aşklarmış", "Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın" gibi eserlerini seslendirdi.

Sanatçı Ateş, "Sevmek Ne Güzel", "İçimde Bir Dertli Bülbül Öter Yunus Yunus Diye", "Yaşıyorsan Gel Şükret" eserlerinde de Dr. Adnan Çoban'a eşlik etti. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı