Mekteb-i Tıbbiye-i Askeriye-i Şahane böyle daha şahane

Tarihi Mekteb-i Tıbbiye-i Askeriye-i Şahane, günümüzde bilinen adıyla Marmara Üniversitesi Haydarpaşa kampüsü led teknolojisi kullanılarak ışıl ışıl aydınlatıldı.

Mekteb-i Tıbbiye-i Askeriye-i Şahane böyle daha şahane
Mekteb-i Tıbbiye-i Askeriye-i Şahane böyle daha şahane
GİRİŞ 18.04.2008 17:03 GÜNCELLEME 18.04.2008 17:03

Projede kullanılan 3 bin 750 adet led armatür ile en fazla led armatür kullanılarak gerçekleştirilen aydınlatma, Avrupa’da bir ilk olma özelliğini taşıyor.


Yapımı üç ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilen Haydarpaşa kampüsünün aydınlatılması projesi 2 Milyon 103 Bin YTL’ye mal oldu.
İstanbul İl Özel İdaresi’nin ayırdığı kaynakla gerçekleştirilen Marmara Üniversitesi Tarihi Haydarpaşa Kampüsü’nün aydınlatılması projesinin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen açılış törenine İstanbul Valisi Muammer Güler’in eşi Neval Güler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Üsküdar Kaymakamı Erdoğan Bektaş, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.


 Törende bir konuşma yapan İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya şunları söyledi :



“İstanbul dünya kentleri arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Şehrimizin 2010 Avrupa Kültür Başkenti olma hedefine ulaşmasında haiz olduğu özellikleri ile birlikte kültürel mirasımızı dünden yarına taşıma konusunda hükümetimizin, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın kararlılığı bir kere daha kendini göstermektedir. İstanbul İl Özel İdaresi olarak kendi bütçemizden kültür ve tarihsel mirasımızı korumaya yönelik 2003 - 2007 yılları arasında toplam 100’ün üzerindeki projeye yaklaşık 120 Trilyon’u aşan bir kaynak ayırmak suretiyle bir çok tarihi ve kültürel eseri restore etmiş bulunmaktayız. 2863 Sayılı Yasa gereğince 2007 yılında 17 belediyenin 256 projesine toplam 42 Trilyon katkı payı ayrılmış ve bugüne kadar 100 Trilyon katkı payı ödemesi yapılmıştır. Marmara Üniversitesi kampüsünün aydınlatılması için 2 Trilyon 103 Milyar 601 Milyon ödenek tahsis edilmiştir. Yine Marmara Üniversitesi kampüsü içerisindeki hamamın restorasyonu, statik, tesisat ve elektrik projeleri için de destek verilmiştir. İl Özel İdaresi bütçesinden son 3 yılda 112 milyon YTL, 2863 Sayılı Taşınmaz ve Kültür Varlıklarına ait yasa ile yapılan değişiklik sonucu İl Özel İdaresi’ndeki kaynaktan 66 Trilyon, ayrıca 2008 Şubat ay’ında belediyelere 393 projeye toplam 28 Trilyon ödenek tahsis edilmiştir.”


HERKES İLGİ İLE İZLEYECEK



Törende söz alan Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ise, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olma yolunda hızla ilerlediğini kaydederek, “Bu yapılan ışıklandırma, İstanbul’un gözbebeği olan boğazda her gün yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle seyredilecektir. İstanbul’da tarihi eserlerimizin büyük bir kısmını 2010 yılına kadar restore edeceğiz” şeklinde konuştu.


Aydınlatmayı gerçekleştiren ve emeği geçen herkese teşekkür eden Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur “İstanbul için çok özel bir öneme sahip olan Haydarpaşa Kampüsü’nün aydınlatılması, bir şeyin çok temiz duygularla ve içten istendiğinde gerçekleştirildiğine çok güzel bir kanıttır” dedi.



YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi