3 dakikada Fatih Sultan Mehmet'i çizdi

Kayserili ressam Hasan Gürpınar, İstanbul'un fethinin 559. dönümünde, boya tabancası kullanarak 3 dakika 7 saniyede Fatih Sultan Mehmet'in portresini yaptı.

3 dakikada Fatih Sultan Mehmet'i çizdi
3 dakikada Fatih Sultan Mehmet'i çizdi
GİRİŞ 29.05.2012 12:26 GÜNCELLEME 29.05.2012 12:26

Ressam Gürpınar, Fatih Mahallesi'ndeki atölyesinde beyaz tuvale kahverengi boya püskürterek 3 dakika 7 saniyede Fatih Sultan Mehmet'in portresini tamamladı.

Hasan Gürpınar, çalışmasını bilgisayarda çalan mehter marşı eşliğinde yaptı.

Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa sürede portre yapımı konusunda iddialı olduğunu belirterek, dünya tarihinin en önemli hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmet'in askeri dehası kadar ilim ve sanata yaptığı hizmetlerle de kalıcı izler bıraktığını ifade etti.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u ilim merkezi yapmak için çalıştığını kaydeden  Gürpınar, şöyle konuştu:

''Fatih Sultan Mehmet, alimleri ve sanatkarları İstanbul'a toplamayı kendine şiar edinmiştir. Birçok ilim adamı, şair ve sanatçıyı İstanbul'a getirmiştir. Fatih Sultan Mehmet, yaptıklarıyla dünya tarihinde üzerinde durulması gereken hükümdar ve alimlerin en önemlilerinden, tarihimiz açısından milletlerarası şahsiyetlerin en büyüklerinden birisidir. Bu amaçla, ressam olarak İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümünde farklı bir etkinlikle devlet, sanat ve ilim adamı Fatih'i anmak istedim. Bunun için havalı boya tabancasıyla Fatih'in portresini yaptım. Kendime hedef olarak 3,5 dakika belirlemiştim ama çalışmayı 3 dakika 7 saniyede tamamladım.''

Daha önce Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda 3 dakikada Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yağlı boya portrelerini yaptığını söyleyen Gürpınar, Kayseri'de doğup dünyaya mal olan Mimar Sinan'ın da portresini yapmak istediğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak