Topbaş: Geleneksel tatlara sahip çıkalım

"Bitlis Tanıtım Günleri"ni gezen Başkan Kadir Topbaş, bu tarz tanıtım günlerinin kaybolmaya yüz tutan geleneksel kültür ve tatları yaşattığını, bu nedenle sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Topbaş: Geleneksel tatlara sahip çıkalım
Topbaş: Geleneksel tatlara sahip çıkalım
GİRİŞ 03.11.2013 09:29 GÜNCELLEME 03.11.2013 09:29

Feshane Kültür Merkezi'nde İstanbul'da Bitlis Tanıtım Günleri İstanbullulardan yoğun ilgi görüyor. Bitlis ve ilçelerini İstanbul'a taşıyan etkinlik 3 Kasım'a kadar sürecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbullulardan yoğun ilgi gören tanıtım şölenini Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ile birlikte gezdi.

Büryan kebabı, balı, cevizi, yoğurdu, kaymağı, peyniri, fındığı, fıstığı...

İkram edilen yöresel yiyeceklerin tadına bakan ve katılımcılarla sohbet eden Kadir Topbaş'a Bitlisliler de yoğun ilgi gösterdi. Bu tarz tanıtım günlerinin kaybolmaya yüz tutan geleneksel kültür ve tatları yaşattığını, bu nedenle sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Kadir Topbaş, İstanbul'da düzenlenen tanıtım günlerini ziyaret etmeye özen gösterdiğini söyledi.

İstanbul'un Türkiye'nin özeti olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, tarihi ve yöresel dokusuyla yaşatılan Bitlis şehrinin de son yıllarda gelişme yolunda önemli adımlar attığının altını çizdi.

İstanbul'da Bitlis Tanıtım Günleri, şehrin tarihi, kültürü, gelenekleri ve yetiştirdiği ışık şahsiyetleri İstanbul'a taşıdı. Büryan kebabı balı, cevizi, yoğurdu, kaymağı, peyniri, fındığı, fıstığı ve daha nice yöresel ürünü ile İstabullulara misafir olan şölende, yöresel büryan kebabı için tandır kuyuları da açıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak