İmâm-ı Rabbânî Hazretleri sempozyumla ele alınıyor

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği uluslararası sempozyumla İmam-ı Rabbâni yad edilecek.

GİRİŞ 05.11.2013 12:50 GÜNCELLEME 05.11.2013 13:00

15-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan sempozyumda yurt içinden ve yurt dışından birçok akademisyen ve ilim adamı tebliğlerini sunacaklar.

İmam-ı Rabbânî 17. Yüzyılda Hindistan'da yaşamış önemli bir sûfî ve âlimdir. Hayatı ve düşünceleri günümüzde de etkilerini birçok coğrafyada sürdürmektedir. Dini düşünceye ve tasavvufa yapmış olduğu etkiler kendisinin "Müceddid-i elf-i sânî" yani "hicrî ikinci bin yılın dînî ve tasavvufî düşüncesinin yenileyicisi" olarak anılmasına vesile olmuştur. Ülkemizdeki Nakşibendi tarikatına mensup çevrelerce de dikkatle takip edilen İmam-ı Rabbânî dünyada ilk defa Türkiye'de gerçekleştirilecek bu sempozyumda ele alınacak. Toplamda 40 kadar araştırmacı ve akademisyen tarafından hazırlanan sempozyuma İtalya'dan, Pakistan'dan, Yeni Zelanda'dan, Mali'den, Makedonya'dan, Özbekistan ve Hindistan'dan alanında uzman akademisyenler tebliğleriyle katkı sunacaklar. 15 Kasım Cuma günü Haliç Kongre Merkezi'nde açılış programıyla başlayacak olan sempozyuma 16 ve 17 Kasım'da Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'ndeki oturumlarla devam edilecektir.

Sempozyum hakkında detaylı bilgi için; http://www.imamirabbanisempozyumu.org/ adresine bakınız.


YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?