Yahudi düğününde şehitlere rahmet, Erdoğan’a dua

Yahudi Kültürü Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında, Yahudi geleneklerine göre temsili düğün töreni düzenlendi.

GİRİŞ 27.10.2014 10:45 GÜNCELLEME 27.10.2014 11:52

Neve Şalom Sinagogu'nda, Yahudi kültürünü tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen törene, davetliler ve gazeteciler yoğun güvenlik önlemlerinden geçirilerek alındı.

Çocukların ilahiler okuduğu tören, temsili çiftin ailesinin tören salonuna girmesiyle başladı. Kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde oturduğu törende, gelin ve babası da dini müziklerle salona girdi. Daha sonra, din adamının okuduğu ilahiler eşliğinde davetliler ayağa kalktı.

Damadın, düğün öncesi gelin için aldığı yüzük, din adamı tarafından geline sunuldu. Damadın "evlilik belgesi" olarak nitelendirilen kağıdı imzalamasının ardından, gelin, damat ve aileleri ayağa kalkarak din adamıyla dua etti. Duadan sonra damat, geleneğe göre çekilen acıların dışa yansımasını temsilen, ayağının altına konulan bir bardağı basarak kırdı.

Bu arada, töreni gerçekleştiren din adamı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan askerleri bir kez daha anmak istediklerini belirterek, "Dün haince bir saldırıda şehit verdiğimiz 3 şehidimizi anmak ve Tanrı'dan onlara rahmet dilemek istiyoruz" diye konuştu.

Tören, gelin, damat ve yakınlarının Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için okuduğu duaların ardından sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak