Cezaevinde Şeb-i Arus

Metris Cezaevi'nde yatan 40 tutuklulardan oluşan Sema ve Musiki Topluluğu, Şeb-i Arus çerçevesinde konser vererek sema gösteri yaptı.

GİRİŞ 17.12.2014 17:42 GÜNCELLEME 17.12.2014 17:47

Metris 2 No'lu T Tipi Cezaevi'nde yatan 40 tutuklu ve hükümlüden oluşan Sema ve Musiki Topluluğu, Mevlana'nın 741'inci vuslat yıldönümünde bir konser verdi. 

Esenler Belediyesi'nin desteğiyle, cezaevinin spor salonunda gerçekleştirilen konsere, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Cezaevi 1. Müdürü Erol Özbulut ile mahkum yakınları katıldı.

Tasavuf müziği konseri veren mahkumların bir kısmı da sema gösterisi yaptı. Mahkum yakınları o anları ilgiyle izlerken, bazıları da gözyaşlarına hakim olamadı. Bazı çocuklar da babalarına alkış çalarak eşlik etti.

Bir mahkum babası, “Çocuklarımızı gördüğümüz için çok mutluyuz. Bu ortamı yaratanlara teşekkür ediyorum. Oğlumun bir an önce kurtulmasını istiyorum diye konuştu.

ONLAR İÇİN MORAL OLUYOR

Başka bir mahkum babası da, programı beğendiğini ifade ederek, “Onlar için de moral oluyor, bizler için de moral oluyor. Güzel bir şey dedi.

Gözyaşı döken bir mahkum eşi de, “Allah hepsini kurtarsın. Moral oluyor ama, 1 saat sonra biz evimize gideceğiz, onlar yine dört duvar arasında kalacak. Değişen bir şey olmayacak. Bıraksınlar, bu işleri dışarıda yapsınlar. Kaynanamı getiremedim, şeker hastası. Görse kalp krizi geçirirdi diye konuştu.

Küçük kızıyla birlikte konseri izlemeye gelen bir mahkum eşi de, “Eşimin burada olması güzel bir şey değil ama, o kıyafetlerin içinde onu görmek çok güzel bir duygu" dedi.

Konserin sonunda sahneye çıkan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, etkinliği Mevlana'nın vuslatının 741. yıldönümü nedeniyle Bakırköy Başsavcılığı ile birlikte organize ettiklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl ilkini başlattık, bu yıl ikincisini yapıyoruz. Metris Cezaevi'nde bu kardeşlerimiz çıkar, yenileri inşallah gelmez ama, bu Metris Cezaevi burada olduğu sürece, burada da insanlar varolduğu sürece, bu etkinlikleri geleneksel hale getireceğiz diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!