Mora Dergisi'nin ödülleri belirlendi

MORA Kültür Sanat ve Aktüalite Dergisi'nce 3. Geleneksel Kültür-Sanat-Edebiyat ödül sahipleri 5 dalda belirlendi.

Mora Dergisi'nin ödülleri belirlendi
Mora Dergisi'nin ödülleri belirlendi
GİRİŞ 12.11.2015 14:21 GÜNCELLEME 12.11.2015 15:22

Bursa'da Anadolu Medya Grubu tarafından yayın hayatına kısa süre de başarılı çalışmalarıyla söz ettiren MORA Kültür Sanat ve Aktüalite Dergisi'nce 3. Geleneksel Kültür-Sanat-Edebiyat ödül sahipleri 5 dalda belirlendi. MORA Kültür Sanat ve Aktüalite Dergisi Genel Yayın Müdürü Atilla Adsay, ödül ve plaket almayı hak kazananları, sanata, kültüre ve edebiyata yaptıkları katkılarından dolayı verdiklerini söyledi.

Bursa'nın dünya ve ülke genelinde yaptıkları çalışmalar, projeler ve eserleriyle ismini duyuran kişilere verdikleri ödüllerle onurlandırdıklarını ifade eden Genel Yayın Müdürü Atilla Adsay, üçüncüsü yapılacak olan Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülleri; Bursa'ya Kültür - Sanat ve Turizm yönünden katkı sağlayan Yerel Yönetim Projeleri, Gazetecilik ve Yazarlık, Türk El Sanatları, Edebiyat ve Şiir, Türk Kültürünün uluslararası düzeyde tanıtım faaliyetleri..

ÖDÜLLER 5 DALDA VERİLECEK

Anadolu Medya Grubu Eser, Proje Tespit ve Değerlendirme Komisyonu isimlerin belirlendiğini ifade eden Atilla Adsay, Bursa'nın, tarih, sanat alanlarına yaptıkları projelerle imza atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Abdulkadir Karlık'a Bursa tarih, kültür ve sanat etkinliklerine yaptığı hizmetlerinden dolayı verileceğini söyleyerek, "Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye Cumalıkızık Köyü'nün UNESCO Dünya mirasına kazandırılmasından, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e Balat Rekreasyon alanı ve hemşehri dernekleri yerleşkesi projesinden, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a Bursa Kükürtlü Bölgesi (Sıcaksu) Kentsel Dönüşümü ve Gelişi projesinden, Türk El Sanatları Sanatçısı Dilek Erim, Şair Samet Taşçı'ya "Yokluğuna Direniş" adlı eseri Türk Edebiyatına verdiği katkılar nedeniyle, Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi (BATTAM) Başkanı Prof. Dr. Özkan Hüseyin, Türk Kültürünü Dünyaya tanıtımında "Birleşmiş MilletlerÜstün Hizmet Madalyası"nı Bursa'ya kazandırmasından Başarı Ödüllerine laik görüldü. Araştırmacı-Gazeteciler Serkan Üstüner ile İsmet Yıldırım'a, Köşe Yazarı Ödülleri verilecek. Ayrıca dergimizin Bursa tanıtımında yaptıkları çalışmaları ve destekleri olanAhmet Emin Birdal, Fuat Çelik, Bahattin Arslan, Yıldırım Alioğulları, Avukat Şafak Tuncer, Aynur Mete, Nazmi Avcı, Duygu Seç, Birnur Ölçer, Gazeteciler Halil Özçoban ve Huriye Gül Kolaylı da plaket verileceğiz" dedi.

Öte yandan, her hafta sonu televizyon ekranında şarkılarıyla Bursalıların gönlünü kazanan Türk Sanat Müziği Sanatçısı Yılmaz Morgül'ün, 15 Kasım günü Ördekli Kültür Merkezi'nde saat 17.00 ile 20.00 arasında yapılacak törene katılması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi