“Bursa Ulu Şehir” fotoğraf sergisi açıldı

Bursa Valiliği’nin düzenlediği “Bursa Ulu Şehir” fotoğraf sergisi İstanbul'da açıldı.

“Bursa Ulu Şehir” fotoğraf sergisi açıldı
“Bursa Ulu Şehir” fotoğraf sergisi açıldı
GİRİŞ 23.12.2015 11:23 GÜNCELLEME 23.12.2015 11:56

Bursa Valiliği’nin düzenlediği “Bursa Ulu Şehir” fotoğraf sergisi, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konsolosluklar, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu fuaye alanında ziyarete açıldı.

Anadolu Ajansı’nın ödüllü foto muhabiri Ali İhsan Öztürk’ün objektifinden, 
Bursa’da “insan, zaman, mekan”  temasıyla çekilen sergi, 25 Aralık Cuma gününe 
kadar ziyaret edilebilecek.

Doğası, tarihi ve ihtişamıyla Ulu Şehir Bursa, İstanbul’da…

Açılışta konuşma yapan ve Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’nın son başkent İstanbul’a misafir olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, sergiye tüm İstanbulluları davet ederken; “Belki biraz iddialı olacak ama Bursa Osmanlı coğrafyalarımızda kurulan tüm şehirlerimizin ruhu, atası ve kalbidir… Medeniyetimizin en büyük sanat eseri; İstanbul’un da atası Bursa Uluşehir’dir. Bu sergide gördükleriniz, medeniyetimizin temel taşı olan Bursa Ulu Şehir’in, doğal ve kültürel zenginlikleri olduğu kadar bir medeniyetin ruhu olarak da temaşa edilmelidir” dedi. 

Vali Karaloğlu, “Ali İhsan Öztürk Bey bu harika karelerle tarihe not düştü. Bursa’nın anatomisini fotoğrafladı. Ulucamii’yi, Uludağ’ı, Uluçınar’ları, Bursa’nın göğünü, mavisini, yeşilini kısaca; Bursa’nın insanını, mekanını ve zamanını kadrajıyla ölümsüzleştirdi” dedi. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu; “ Hedef Bursa’ya 5 milyon turist”

2015’e veda ederken Bursa’mızın yükselişini bu sergiyle taçlandırmak istedik diye belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Bursa'nın hem ulusal hem de uluslararası camiada daha iyi tanıtılmasını hedeflediklerinin altını çizdi.  Turizm konusunda Bursa’da büyük atılımların olduğunu sözlerine ekledi. Şehrimizde büyük bir potansiyel var, bu çalışmalar ve tanıtımlar potansiyelimizi daha iyi kullanabilmek içindir. Gelecek vizyonumuzda şehrimizde 5 milyon turisti ağırlamayı hedefliyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe