Emîr Abdülkâdir el-Cezâirî Sempozyumu

3 yıl yaşadığı Bursa'yı şiirlerinde hasretle anan alim, Uluslararası Emîr Abdülkâdir el-Cezâirî Sempozyumunda yadedilecek.

Emîr Abdülkâdir el-Cezâirî Sempozyumu
Emîr Abdülkâdir el-Cezâirî Sempozyumu
GİRİŞ 10.05.2012 05:56 GÜNCELLEME 10.05.2012 05:56


Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentin kültürel değerlerine mercek tutan çalışmaları kapsamında düzenlenen 'Uluslararası Emîr Abdülkâdir el-Cezâirî Sempozyumu', 11 - 13 Mayıs tarihlerinde Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Bursa'da yaklaşık üç yıl yaşayan ve ayrıldıktan sonra da bu şehre duyduğu sevdayı dile getiren şiirler yazan Emîr Abdülkâdir el-Cezâirî'ye vefa amacıyla düzenlenen 'Uluslararası Emîr Abdülkâdir el-Cezâirî Sempozyumu', Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Uluslararası Alaviyya Sufi Derneği ve Şefik Can Uluslararası Mevlâna Eğitim ve Kültür Derneği işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Sempozyumda 1807-1883 yılları arasında yaşayan ve Cezâyir'in millî kahramanı olan Emîr Abdülkâdir'in hayatı, eserleri, fikir ve eylemleri, Muhyiddin İbnü'l-Arabi ile olan özel yakınlığı, Kafkaslar'da Rus sömürgeciliğine karşı direnişin öncülüğünü yapan Şeyh Şamîl'in Emîr Abdülkâdir'le olan bağlantısıyla öncülük ettiği barış ve özgürlük hareketi, Türkiye, Cezâyir, Suriye, Mısır ve Fransa gibi ülkelerden katılacak uzman araştırmacılar tarafından değerlendirilecek. Sempozyum süresince Setty Simon-Khedis'in sorumluluğunda açılacak sergiyle de Emîr Abdülkâdir el-Cezâirî'nin yaşam serüveninin ve şahsiyetinin farklı yönleri görsel olarak da tanıtılacak.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı