Davutoğu: Paralel Yapı bize Kahhariye okuyor

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü köşesinde Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, Cemaat'in on isme Kahhariye duası okuduğuna ilişkin sözlerine yer verdi.

Davutoğu: Paralel Yapı bize Kahhariye okuyor
Davutoğu: Paralel Yapı bize Kahhariye okuyor
GİRİŞ 21.02.2014 16:06 GÜNCELLEME 21.02.2014 16:27
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü köşesinde çok çarpıcı bir konuyu gündeme getirdi. Taşgetiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile aralarında geçen konuşmaları köşesine taşıdı ve Paralel Yapı hakkında dikkat çeken bir ayrıntı verdi.

PARALEL YAPI 10 İSME KAHHARİYE OKUYOR

Ahmet Taşgetiren'in ifadelesine göre, Ahmet Davutoğlu Cemaat'in 10 isme Kahhariye duaları okuduğunu ve bu 10 isim arasında kendisinin de bulunduğunu üzülerek söylemiş.

KAHHARİYE DUASI NEDİR

Kahhariye duasında ilahi adaletin gerçekleşmesi için Allah'a yakarılır. Kahhariye duaları, onulmaz hatalar işledikleri halde hiçbir kurtuluş gayreti göstermeyen kafir ve zalim bir toplumun sınır tanımaz ayartılarına karşı Allah'tan istenen bir tür yardım, görece başarısızlıkların itiraf edilip Allah'a tevekkül etmektir.

Kahhariye duası Allah yolundan alıkoyan zalimlerin egemenliklerinin sona ermesi için yardım dilemektir. Zalimlerin kahrolmasını istemektir. Çünkü bir kötülüğün gerçekleşmesi değil, İslam'ın zaferinin önündeki engellerin kalkması istendiğinden iyiliğin hakimiyeti için çağrıda bulunulmaktadır.

Peygamberimiz Muhammed SAV'in Kahhariye Duaları

VEYL DUASI

Veyl; yazıklar olsun, kahrolsun gibi anlamlara gelen bir kınama ifadesidir. Hümeze Suresi bir yakarış olarak Allah'a takdim edildiği vakit, kahhariye duaları kapsamında değerlendirilebilir. Çünkü içinde kötü niyetle müminleri dillerine dolayarak çekiştirenlere veyl edilmesi/kınanması istenmektedir. Surede Yüce Allah Hümeze-Lümeze güruhuna veyl etmekte, bizden de veyl etmemiz istenmektedir.

"Veyl olsun bütün hümeze-lümeze gruplarına. O (gruplar) ki, serveti biriktirir ve onu bir kalkan sayar. Zanneder ki serveti onu sonsuza dek yaşatacak! Hayır aksine o öteki dünyada Hutame'ye/çökerten bir azaba terk edilecektir. Bilir misin nedir o Hutame? Allah tarafından tutuşturulmuş bir ateştir: (günaha batmış olanların tüm hücrelerine işleyen) gönüllerin üstüne kurulmuş, üzerlerine salınacak olan bir ateş; uzayıp giden sütunlar arasında." (Hümeze,104/1-9.)

TEBBET DUASI

Leheb Suresi'nde geçen Ebu Leheb ve karısının hakimiyetlerinin sona ermesi için yapılan çağrı bir beddua değil, kahr duasıdır. Biz de bu duada örnekten hareketle, çağdaş Ebu Lehebler'in ellerini kurutmak için sözbirliği ve eylem birliği yapmalı, onların sömürü saltanatlarının payandası değil korkulu rüyası olmalıyız.
"Kahrolsun Ebu Leheb'in iki eli ve kahrolsun kendisi, zaten kahroldu da. Ne faydası olacak servetinin ve kazancının? Öteki dünyada şiddetle parlayan bir ateşe atılacak. İğrenç söylentilerin taşıyıcısı olan karısı ile birlikte. O ki, boynunda bükülmüş iplerden bir halat taşır." (Leheb Suresi, 111/1-5.)

YORUMLAR 46
  • Abdulkerim S. Buğra 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah(CC) her şeyin iç yüzünü bilmektedir.. Rasûlüllah Efendimiz: "Ben lânetçi olarak gönderilmedim." (Müslim, birr 87) buyurur. "Bir mü'mine lânet (beddua) etmenin, onu öldürmek gibi" (Buhârî, edep 44) olduğunu bildirir. Yapılan bir lânetin (bedduanın) yerine vardığında haksız yere yapıldığını görünce sahibine döneceğini (Tirmizî, birr 48; Ebû Dâvûd, edep 45) haber verir. Herkes için başka söze hacet yok.
    Cevapla
  • ekrem kehribar 10 yıl önce Şikayet Et
    bir lokma. haram yiyenin kırk gün duası kabul olmaz.Hadis
    Cevapla
  • ali koçaslan 10 yıl önce Şikayet Et
    esede'de dua okur bunlar.. kahhar duasını hak eden var iken ona okuma gel başkana oku, çok yazık çokkkkkkkk
    Cevapla
  • Hasan ADALI 10 yıl önce Şikayet Et
    H. FAHRETTİN ALBAYRAK KARDEŞ'E!. Nur camiasının bunlarla bir alakası yoktur. Bunların üslubunu tarzını beğenen hiç bir nur cemaati de yoktur. Kendilerine de asla nur cemaatiyiz demezler. Bediüzzaman ve talebeleri siyasete ve idareye karışmamayı kendilerine rehber edinmişlerdir.Bunu da iman hakikatlerine muhtaç her insana yetişmek ve kendilerini de Fethullah Gülenin ve grubunun düştüğü böyle fitnelere düşmemek için yapmışlardır.Kurandan alınan düsturlara Risale-i Nur da bakılırsa Fethullah Gülen'in hizmet diye ortaya koyduğu üslubunun Nurlara hiç uymadığı ayan beyan görülür .Ben nur cemaatinin medreselerinde istifade ve hizmet etmek niyetiyle 15 sene kaldım Allah kabul etsin en küçük ferdinden bir ferdim.Olamadıysak da olanları gördük.Sadece Üstadın eserlerinden örnek alıp Üstada Pir demekle nur talebesi olunmayacağını Fethullah Gülen de çok iyi bilir.
    Cevapla
  • H.Fahrettin ALBAYRAK 10 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin duası kendine!. Biri beddua okur, okutur, diğeri de bunlara karşı kalkan olan dualar okur. Ama bir yılda ne oldu da nur cemaati halkın gönlünde bu kadar antipatik olabildi, cemaat yetkillilerinin bunları kendilerine sormaları lazım,..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle