Verda Özer Seymour Hersh gerçeğini yazdı

Dış haberler konusunda en etkin isimlerden Hürriyet yazarı Verda Özer, Seymour Hersh için 'Amerikan gazeteciliğinin teröristi' tanımlaması yapıldığından bahsetti.

Verda Özer Seymour Hersh gerçeğini yazdı
Verda Özer Seymour Hersh gerçeğini yazdı
GİRİŞ 12.04.2014 10:45 GÜNCELLEME 12.04.2014 10:45

İtibarı Amerika'da bile tartışmalı olan bir gazetecinin iddiası günlerdir Paralel Yapı'ya yakın medyanın gündeminde. Dış haberler konusunda en etkin isimlerden Hürriyet yazarı Verda Özer, Seymour Hersh gerçeğini yazdı.

HERSH'ÜN BAHSETTİĞİ NUSRA ÜYELERİNE DEVLETİN CEVABI NET

Peki ya Hersh'ün bahsettiği, geçen yıl Mayıs'ta Adana'da sarin gazıyla yakalanan Nusra üyeleri? Bu konuda devletin cevabı net: İnterpol tarafından aranmıyorsa, ait olduğu ülke tarafından geri istenmiyorsa ve ülke sınırları içinde bir suç işlemediyse, bir örgütün üyelerinin sınır dışı edilmesi hukuki olarak mümkün değil. Ayrıca bazı çevreler, el Kaide menşeli olduğu iddia edilen Nusra'nın IŞİD kadar tehlikeli olmadığına inanıyor. Örgütün bugün ılımlı İslam Cephesi'ne daha yakın olması ve şu anda ABD'nin bir numaralı düşmanı olan IŞİD'e karşı savaşıyor olması da bunda etkili. Bununla birlikte, Nusra'nın El Kaide ile bağını yalanladığının da altı çiziliyor.

KANIT YOK

Şeytanın avukatlığını da yapalım. Hersh saldırıyı muhaliflerin yaptığına dair bir kanıt sunmuyor. Katıldığı bir TV programında da bunu teslim etti: "Suriye'de ne olduğunu bilmiyoruz. Tek bildiğimiz, saldırıda kullanılan sarinin Suriye rejiminde olan mühimmatla örtüşmediği". Zaten operasyon fikrini ABD'de en hararetli savunan Dışişleri Bakanı John Kerry de, yeterli kanıt gösteremediği için Kongre'yi buna ikna edememişti.

HERSH AMERİKAN HAZETECİLİĞİNİN TERÖRİSTİ OLARAK TANIMLANIYOR

O zaman asıl sorumuza gelelim: İddiaların hedefi kim? İddiaların Esad rejimini akladığı ve operasyon ihtimâlini dik yokuşa sürdüğü kesin. Bununla birlikte, Hersh 60'lardan bu yana Amerikan yönetimlerinin kâbusu. O kadar ki, Cumhuriyetçi Parti, onu "Amerikan gazeteciliğinin teröristi" diye tanımlıyor. Öyleyse neden şimdi Türkiye hükümetini ya da istihbarat kurumunu hedef alsın? Bu olaya hava durumu izler gibi bakmazsak, yani sadece yaşadığımız yere odaklanmazsak, iddiaların asıl Obama yönetimini zayıf duruma düşürdüğünü görmek hiç de zor değil. Gerçeği ise bütünüyle görmemiz mümkün değil. Yapabileceğimiz tek şey, ona olabildiğince yaklaşmaya çalışmak. Başarabildiysek ne mutlu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...