Hükümetten o dizilere önemli görev

Hükümet, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine yönelik uluslararası alanda algı yaratmak amacıyla, Kurtlar Vadisi gibi dizilerden faydalanacak.

Hükümetten o dizilere önemli görev
Hükümetten o dizilere önemli görev
GİRİŞ 09.08.2016 13:59 GÜNCELLEME 09.08.2016 16:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimde, halkımızın cesurca başkaldırısı ve polisin müdahelesiyle bastırılmış ve sonunda kazanan demokrasi olmuştu. Fakat halk demokrasiye sahip çıkarken aynı zamanda o gece hayatını kaybedenlerimiz ve yaralılarımız da oldu.

DİZİLERDEN YARARLANILACAK

Bu yaşananların hafızalardan silinmemesi adına hareket geçen hükümet yeni projesiyle önemli bir gelişmeye adım atıyor. Bu projeyle, uluslararası alanda 15 Temmuz darbe girişimine yönelik farklıdalık yaratmak için Kurtlar Vadisi Pusu ve Arka Sokaklar gibi dizilerden yararlanılacak.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Öncelikle hastanelerdeki yaralılarla görüşüp hikayeleri kayıt altına alınacak. Yaşanılan gelişmelerle ilgili belgesel niteliğinde kısa-uzun filmler çekilecek. Öte taraftan yaşananların yurtdışına ihraç edilen dizilerde gösterilmesi için bir çalışma yapılacak. İhraç dizilere 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin senaryoların eklenmesi de düşünülüyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Hükümet yetkilileri, bazı üniversite temsilcilerinin kendileriyle yaptıkları görüşmelerde de yurtdışından yönetmen bulmak yönünde çalışma yaptıklarını anlattıklarını ifade ederek, tüm çalışmaların sürdüğünü, henüz alınmış bir karar olmadığını belirttiler.

KAYNAK: MYNET
YORUMLAR 10
  • M.ozsoy 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok ğüzel olur Kahraman insanlarımız Anısını daha fazla kesime ulaşması açısından degerli olur Askerlerimizi özellikle Astsubay olan kardeşimizin unutmamak gerekir
    Cevapla
  • milliyetçi 7 yıl önce Şikayet Et
    kvp yillardir bu isi yapiyor zaten
    Cevapla
  • Geylani 7 yıl önce Şikayet Et
    Kurtlar vadisi pusu ekibi bunu zaten dizide işleyecektir ama 15 temmuzun dünya çapında yankı yapacak ve o gece yaşananları bire bir anlatacak filminin çekilmesi gerek. Tüm şehidlerimize Allah rahmet eylesin, gazilerimize şifa versin.
    Cevapla
  • Fatma 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Rambo gibi kahramanlarla yenilgiye ugradigi Vietnam savasini perdeledi, medya'yi bir guc olarak dunya'da kullanmayi ogrenmemiz gerekiyor. Bu tip adimlar guzel..
    Cevapla
  • Komşu 7 yıl önce Şikayet Et
    yıl 2016 ... onlar medyayı kullandı ve eskitti. Başkalrının eskisi bize bir fayda sağlamaz. Zamanı okumayı öğrenin artık.Yoksa bambaşka tepkiler alırsınız
    Cevapla
  • Komşu 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın yahu! Bu ancak bir yere kadar katlanılabilir olur, bir yerden sonra olayın magazinleşip ucuzlamayacağını kim garanti edebilir? Bu kadar dizi bağımlısı yapmayın insanları. Her izlediğine inan insandan kime ne fayda gelir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır