The Economist'in Türkiye ve Erdoğan analizi

The Economist, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de artan batı karşıtlığının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güç kazandırdığını yazdı.

The Economist'in Türkiye ve Erdoğan analizi
The Economist'in Türkiye ve Erdoğan analizi
GİRİŞ 19.08.2016 11:37 GÜNCELLEME 19.08.2016 16:44
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

İngiltere'de yayın yapan The Economist, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki askeri darbe girişiminden sonra Türkiye’de batı karşıtlığının arttığını ve bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güç kazandırdığını yazdı.

BATI KARŞITLIĞINDAKİ ARTIŞ..

The Economist'in analizinde şu ifadelere yer verildi; “Batı karşıtlığında artış var. Bir ankete göre Türklerin yüzde 84’ü darbe girişimcilerinin ülke dışından yardım aldığına inanıyor, yüzde 70’ten fazlası Amerika’nın parmağı olduğundan şüpheleniyor. Erdoğan ve bakanları Batı’yı çifte standart uygulamakla suçladı ve Fethullah Gülen’in iade edilmemesi durumunda ABD ile ilişkilerin ciddi şekilde bozulacağı uyarısını yapıyor.”

ERDOĞAN GÜÇ KAZANIYOR

Batı’ya yönelik kinin artmasının Erdoğan’a güç kazandırdığı tespitinde bulunan The Economist, “Bir zamanlar Türkiye’nin Avrupa yanlısı olan hükümeti, on yıldır Batı’dan kopuyor. Amerika ve Avrupa’nın darbeye ikircikli yaklaşımı da bu kopuşu hızlandırıyor” yorumunu yaptı.

YORUMLAR 80
  • sivas58 7 yıl önce Şikayet Et
    Batı ne zaman bizim yanımızda oldu ki...
    Cevapla
  • algi yonetimi 7 yıl önce Şikayet Et
    yine algi yonetimi.. yine tek yonlu bakis acisi, bati medyasindan baska ne beklenebilirdi ki zaten. Erdogan'a guc kazandiran bati karsitligi degil, darbe girisiminde ulkeyi kurtarmak adina yaptigi liderliktir, ve darbe tum ulkemize yapilmis olmakla birlikte Erdogan da ozel olarak hedef alinmis. Bu da onu, hepimizle birlikte hedef tahtasina koymus olduklarini gosterir. Bu darbeyi ABD yapmamis da dogudan bir ulke, ornegin Iran veya Misir yaptirmis olsaydi da sonuc ayni olurdu, Erdogan yine guclenirdi, yani onun guclenmesi bati karsitligindan degil.
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    batı onagöre ayağını denk alsın, söz konusu vatan olduğunda, şehitlik mertebesi için biz birbirimizle yarışırız, allahın izni ile.
    Cevapla
  • senol 7 yıl önce Şikayet Et
    kendilerine hiç özeleştiri yok türkiye batıdan neden uzaklaşıyor bir avusturyanın isveçin tutumuna baksınlar ingilterede muhalefet ab den ayrılmak için bizi bahane ettiler buna rağmen bizi suçluyorlar sanki biz çok istiyoruz....
    Cevapla
  • Selami 7 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerin politikasını en iyi ülke tvde bir programda tekrar gördüm kurtla ziyafet çeker çobanla yas tutar en büyük düşmanın onlar olduğunu iyi bilirim
    Cevapla
  • masalar her yerde 7 yıl önce Şikayet Et
    evet, elbette masayi tutan masanin da bir tutani var. cok cetrefilli iliskiler. abd dedigin de bir masa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt