TRT Diyanet, sahur'da Ayasofya Müzesi’nde

TRT Diyanet TV, 2017 yılı sahur programını tarihi Ayasofya Müzesi’nden gerçekleştirecek.

TRT Diyanet, sahur'da Ayasofya Müzesi’nde
TRT Diyanet, sahur'da Ayasofya Müzesi’nde
GİRİŞ 25.05.2017 14:21 GÜNCELLEME 25.05.2017 14:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bu sene TRT Diyanet TV, sahur programında yine bir çok yeniliğe imza atacak ve unutulmayacak bir prodüksiyon gerçekleştirecek. İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan ve çok uzun bir geçmişe dayalı tarihi bir yapı olan Ayasofya, TRT Diyanet “Bereket Vakti Ayasofya” programına ev sahipliği yapacak.

Ali BEKTAŞ’ın sunumu, ve birbirinden değerli konukların katılımıyla Ramazan ayı boyunca Ayasofya Müzesi’nden evlerinize konuk olacak.

27 Aralık 537' de ibadete açılarak 916 yıl kilise olarak hizmet veren 1453 yılında İstanbul’un fethiyle Fatih Sultan Mehmed tarafından camiye çevrilip 482 yıl cami olarak hizmet veren, Sanat ve mimarlık tarihi bakımından medeniyetimizin önde gelen yapılarından biri olarak dünyanın 8. harikası olarak gösterilen Ayasofya’nın kubbelerinde bu Ramazan Kur’an-ı Kerim, tekbir ve ilahi sadaları yankılanacak. 

“Bereket Vakti Ayasofya” programı, Ramazan ayı boyunca her gece sahur vaktinde TRT Diyanet TV ekranlarında ekranlarda olacak.

 

YORUMLAR 2
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    Orda çene çalmanın bir değeri yoktur. Fatihin emaneti Ayasofya ibadete açılmadıktan sonra gerisi böş işler. Aksini söylüyen varsa çıksın söylesin.
    Cevapla
  • Sarıkamış'lı 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz namaza davet beklerken, gâh sergiye, gâh sahur programına davet edip oyalıyorlar. Yok mu bir babayiğit hayyal'es-salah (=haydi namaza) diyecek?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...