Önkibar, Zaytung'u doğru sanıp Diyanet'e saldırdı!

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar köşesinde Zaytung'u gerçek sanıp Diyanet'e saldırdı ama ertesi gün doğrusunu öğrenince köşesinden özür diledi.

Önkibar, Zaytung'u doğru sanıp Diyanet'e saldırdı!
Önkibar, Zaytung'u doğru sanıp Diyanet'e saldırdı!
GİRİŞ 15.02.2019 13:18 GÜNCELLEME 15.02.2019 13:29
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar, önceki gün köşesinden şunları paylaştı:

Kitabın adı: Diyanet ve Gençlik.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bedava dağıtılıyor.

Ve işte o kitaptan birkaç satır:

 

 

“...Maalesef ileri zekalı bir nesil geliyor...Bu sivri zekalı veletler sürekli sorular soruyor...O ne, bu ne, diyor...Çocuk ileri zekalı olacak da ne olacak?..Yaptığını beğenmeyecek ve inancınla, ibadetinle alakalı sorular soracak...Böyle giderse evde huzur, camide cemaat kalmayacak... Anne ve babalara sesleniyorum, çocuklarınıza lütfen zekâ geliştirmeyen oyuncaklar verin.

“Eğitime ayrılan bütçeye bakın, neredeyse Diyanet kadar bütçesi var okulların... Boşa giden bir para. Bakın bu eğitim işinin mantığı nedir? Çocuklar buraları bitirecek, mühendis olacak, telefon yapacak, değil mi? Zaten telefon var piyasada... Saçmalığa bakar mısınız! Araba yapılacaksa zaten süper yabancı arabalar var, fasulye yetiştirilecekse Çin’de daha ucuzu var. Yani eğitime para harcayacağımıza arabaydı, telefondu, bunları yabancılardan almak daha mantıklı değil mi? Bu şekilde dinimiz bize kalır...”

Şaka değil, bütün bunların yazıldığı kitabı diyanet bedava dağıtıyor.

ERTESİ GÜN GERÇEĞİ ÖĞRENİNCE ÇARK ETTİ AMA

Diyanet’in telefonu ve gerçek

Önceki gün öğle sularında Yazı İşleri Müdürümüz Cansu Hanım aradı:

- “Sabahattin Bey bugünkü Diyanet yazınız ilginç... Onu büyütmek istiyoruz. Elinizde kitap var mı?”

- “Hayır elimde kitap yok. Haberi bana e-posta ile gönderen tanıdık bir akademisyen.”

Bu açıklamam sonrasında Aydınlık gazetesi yazımı haklı olarak büyütmedi.

Ve dün sabah Diyanet’den bir teleon: “Bizim öyle bir kitabımız yok.”

Hemen haberi bana gönderen akademisyeni aradım ve durumu anlatınca iki saat sonra bana döndü:

- “Sabahattin Bey hadise şu; Böyle bir haber Kaparoz.com’da eğlence kabilinde çıktı ama biz öyle algılamadık. Gerçek sandık, özür dilerim..

Evet sevgili okurlar internet çıkalı beri bu tür yanılgılar olabiliyor zira ne hakikat ne mizah belli değil... Diyanet’in gösterdiği hassasiyete teşekkür ederiz.

YORUMLAR 33
  • Kenan Hoca 3 yıl önce Şikayet Et
    Haber yerinde ama eksik olmuş, başlık çark eden diyanet düşmanı olmalıydı. Diyanet işleri Başkanlığına ve personeline saldırmak için her durumu fırsata çevirmeye çalışanların yaptığı yanına bırakılmamalı ki bir daha bir şey yazmadan önce araştırsın. Ancak, bizim ülkemizin yazar çizerleri önce yazar, sonra doğruyu gördü mü geçiştirir gider. Fitneyi yaydığı ile kalır. Bir deli ki burada söz konusu kişi bellidir, bir taş atar kuyuya, 40 akllı çıkarsa ne yazar çıkarmasa ne!!! Fırsat verilmesin bunlara. Devletin tüm kurumları için ve bürokratları için bu böyle olmalı.
    Cevapla
  • yalnız kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    ne desen...ne nakıştır ne desen, anlamazlar, bilmezler arif, ne söylesen ne desen...cah zavallı Türkiyem...hangi birine acıyalım...akademisyenine mi, yılların "başyazarı"na mı...yılların gazetesinin yazı işlerini mi...bu saçma iğrenç şakayı geröek zannedip sosyal medyada yayanlara mı...yoksa bu iğrenç espiriyi gerçek sanıp yayanlara inanan ve arkalarından gisen "kitle"ye mi...kime acıyalım...
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Onurun olsa istifa ederdin
    Cevapla
  • rmzn 5 yıl önce Şikayet Et
    Önemli değil ama önemli olan senin içindeki niyetinin ortaya çıkması. Zira köşede bekliyorsun; ne zaman bir malzeme çıkacak da saldıracağım diye! Allah niyetine göre versin!
    Cevapla
  • H.Furkan SIRDAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Özür dilememiş. Kurumu karaladığı için kendisine yaraşan ÖZÜR DİLEMEKTİ!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...