Mezenkimal tümörden yaşamını kaybeden Neslican Tay kimdir? Hakkında her şey!

Sosyal medya platformu üzerinde yakalandığı kanser hastalığına karşı verdiği herkesi gururlandıran mücadelesiyle gönüllere taht kuran ve usta sanatçı Haluk Levent'in de kendisini ziyaret ederek desteğini ve ilgisini asla eksik etmediği Neslican Tay kimdir? Bundan önce üç sefer kanseri yenen ve kendisine dördüncü defa kanser teşhisi konulan, Neslican Tay hayatını kaybetti. İşte, yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan ve son dakika bilgisine göre son nefesini veren Neslican Tay hakkında bilinmeyenler!

Mezenkimal tümörden yaşamını kaybeden Neslican Tay kimdir? Hakkında her şey!
Mezenkimal tümörden yaşamını kaybeden Neslican Tay kimdir? Hakkında her şey!
GİRİŞ 24.09.2019 10:13 GÜNCELLEME 24.09.2019 10:13
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Kanser hastalığını hiçbir şekilde umutsuzluğa ve çaresizliğe kapılmadan ve herkese örnek olacak şekilde toplamda üç kez yenmeyi başararak tüm Türkiye'nin göğsünü kabartan Neslican Tay'a dördüncü defa kanser teşhisi konmuştu. Kendisinin şu an yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulduğunun bilgisine ulaşılmasının akabinde sosyal medya platformundan kan bağışı çağrısı gerçekleştirildi ve usta sanatçı Haluk Levent de hastaneye gidip son durumunu öğrenmek ve en zor zamanında destek olmak için ziyaret etmişti. Kanser hastalığına karşı asla pes etmeden kahramanca sergilediği mücadelesiyle milyonların takdirini kazanmayı başaran ancak gelen acı habere göre hayatını kaybeden Neslican Tay kimdir? Kendisinde tümörlü hücrenin saptanması üzerine bir bacağı kesilse de yaşama sevincinin hala devam ettiğini verdiği röportajında açıklayan Neslican Tay son nefesini verdi. İşte, binlerce kişinin sağlığına yeniden kavuşması için hastaneye akın ederek kan verdiği ancak son dakika bilgisine göre yaşamını yitiren Neslican Can hakkında her şey...

 

 

Kalben'den ortalığı sallayan cümle: İbrahim Tatlıses'e manidar sözler...

SON DAKİKA! NESLİCAN TAY HAYATINI KAYBETTİ…

Hastaneden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği 'yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümöre bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21:20'de kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz."

neslican tay hayatını kaybetti

HALUK LEVENT HASTANEYİ ZİYARET EDEREK DESTEK VERMİŞTİ...

AHBAP Genel Başkanı Sanatçı Haluk Levent, hastaneye ziyaret ederek Twitter hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda "Medipol Bağcılardaydım az önce... Size Neslican Tay'ı anlatayım. Uyurken bile prensesler gibi... O kadar naif o kadar sevgi yüzlü ki. Savaşıyor şu anda. Direniyor! Tüm gücüyle savaşıyor... Haydi be canım kalk ayağa!" şeklinde ifadelere yer vermişti.

haluk levent

NESLİCAN TAY'IN SAĞLIK DURUMUNA DAİR BAŞTAN SONA GELİŞMELER...

Neslican Tay'ın Bağcılar'da yer alan Medipol Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi görmeye başladığı öğrenildi. Öte yandan kanser'i dördüncü sefer yenmesi için Neslican Tay'a pek çok kişi destek olarak kan bağışında bulundu ve Twitter üzerinden kampanya başlatılmıştı.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı'nın gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, Neslican Tay'ın tedavisi devam etmekte olan hastalığına bağlı semptomların artmasından ötürü 6 Eylül Cuma tarihinde hastanelerine başvurduğunu belirterek, hastanın son dakika sağlık durumuna dair şu bilgileri duyurmuştu:

"Yapılan multidisipliner klinik değerlendirmelerimiz neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06'da yoğun bakım ünitemize alınma gerekliliği oluşmuştur. Hastamızın tedavisi, ilgili tüm branşlarımızın yakın takibi ile devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Medipol Sağlık Grubu tarafından Neslican Tay’ın son dakika sağlık duruma dair şu açıklamalar gerçekleştirilmişti: "Neslican Tay için değerli hocalarımız ve ekip arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor. İnşallah Neslican bir kez daha ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterecek"

Neslican Tay, 4.defa kanser hastalığına yakalandığını 7 Eylül tarihinde sosyal medya platfromundan şu sözlerle ifade etmişti;

"Çok teşekkür ederim. 3 kere yendim 4'te yolda ben de kendime ve iyileşeceğime çok inanıyorum. İyi ki varsınız videoyu burdan benim yerime paylaşıp güzel dileklerini esirgemeyen herkes!"

KANSERDEN HAYATINI KAYBEDEN NESLİCAN TAY KİMDİR?

Kanserle mücadelesini kaybederek yaşamını yitiren Neslican Tay, 1998 senesinde Bursa hayata gözlerini açmıştır. Hem ilkokul hem de lise öğrenimini Rize’de tamamlayan Neslican Tay, üniversite sınavına girmeye 2 hafta kala kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Bu nedenle kanser tedavisi görmeye başladığı için bir süre eğitimini yarıda kesmek mecburiyetinde kalsa da ilerleyen zamanlarda tekrardan üniversite sınavına girerek Bahçeşehir Üniversitesi'nde Psikoloji bölümüne yerleşmeye hak kazanmıştır. Bir taraftan kanserle savaşırken diğer taraftan da eğitimini sürdüren Neslican Tay, Manisalı bir baba ve Rizeli bir annenin çocuğudur.

SEVENLERİNDEN NESLİCAN TAY’IN İYİLEŞMESİ İÇİN DESTEK YAĞMURU GELMİŞTİ:

Neslican Tay’ın yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini öğrenen takipçileri dua ederek destek yağmurunda bulunmaya başlamıştı. Sosyal medya aracılığıyla onun için gerçekleştirilen bazı yorumlar şu şekildeydi;

’Bir an önce bize geri dön Neslican. Rabbim sana şifalar versin’, ’Allahın izni ile iyi olacaksın’, ’Dualarımız seninle tatlı kız’, ’Dualarım seninle, başaracaksın’, ’İyi ol birlikte felçli bir köpeğe yürüteç yapacağız’, ’Öyle bir mucize olsun ki tüm kötü anıları unuttursun’, ’Çiçek çıkacaksın o yoğun bakımdan dualarımızla.’

NESLİCAN TAY: ''BACAĞIM YOK AMA YAŞAMA SEVİNCİM VAR!''

2018 tarihinde kanserden ötürü bir bacağını kaybeden ve kendisini ‘Demir Kadın’ olarak niteleyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" şeklinde ifadelere yer vererek milyonlarca kişi için büyük örnek teşkil etti.

neslican tay kimdir

NESLİCAN TAY'A KAN BAĞIŞINDA BULUNMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

*Hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırılmasıyle birlikte Neslican'ın yaşam mücadelesini tekrardan kazanabilmesi adına sosyal medya üzerinden son dakika kan bağışı çağrısı gerçekleştirildi. Yapılan çağrıya doğrultusunda kişilerin kan bağışında bulunmaları için aranan koşullar şu şekildedir:

-0 Rh (+) kan grubunda olmak

-18-65 yaş arasında olmak 

-55-120 kg ağırlığında olmak

-Son bir yıl içinde herhangi bir genel anestezi altında ameliyat geçirmemiş olmak

-Yüksek tansiyon, şeker hastalığı, tüberküloz, astım gibi kronik hastalıkların olmaması

-B ve C tipi sarılık geçirmemiş olmaması

-Son 72 saat içinde antibiyotik tedavisi almamış olmak

-Aşı yaptırmamış olmaları

-Son 5 gün içinde asprin vb. ilaçlar kullanamamış olmaları

-Son 48 saat içinde alkol almamış olmaları

-Sürekli kullanılan bir ilacın olmaması

kanser hastalığı tedavisi

NESLİCAN TAY HASTANEYE KALDIRILDIĞINI İLK KENDİSİ DUYURMUŞTU...

Neslican Tay, ‘’Bir süredir burada pek aktif olamadım kemoterapi almamla birlikte çok fazla aksilik oldu. Damarım ilacı kaldırmadı 3. dereceden yanıklar oluştu. Aynı gün port açıldı o da pıhtı oluşturdu derken sağ akciğerimi çok kötü etkiledi. Sağ kolum mutant gibi şişti. Damar yolum diğer tedavileri de kaldıramadı yeni kateter takıldı dün boynuma. O aradan akciğer tüpü takıldı, çıkarıldı. Taşikardim sürekli sürekli beni yordu. Bir gün vov bugün çok iyiyim oldum diğer gün ben ne zaman iyi olucam.. Okurken bile yoruldunuz di mi? Yaşaması tam bir bu olay bir felakat derecesindeydi. Durum böyle olunca telefona çok bakamadım bile uyudum, uyandım. Buraya yansıtmayı çok sevmiyorum ama durum bu. Hala taburcu olacak kadar iyi olmayı bekliyorum. Şimdi her şeyin çok güzel olmasının tam zamanı bence. Hadi hemen olsun’’ şeklinde ifadelere yer vererek hastaneye kaldırıldığını duyurmuştu.

YORUMLAR 39
  • sdt aluç 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. İNŞAALLAH.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • D.K 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle kötü hasta olupda,YAŞAMA BUKADAR ÇOK BAĞLI OLMAK....ÖLÜMÜ ve BU HASTALARI GÖRÜPDE,GERÇEKTEN DİRİLİŞ VE KIYAMETİ ÖNEMSEMEMEK,YÜCE KURAN-I anlamaya çalışmamak olmaz,kendime çeki düzen vermeliyim...ALLAH cc bu kızımızın hastalığını İBADETTEN sayar INŞAALLAH...ÇÜNKÜ HASTALIKLAR ve MUSİBETLER imanlı olunca İBADET YERİNE GEÇİYOR....
    Cevapla
  • Yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yapmış olduğu ameli ile yargılasın. Ve öyle diyor zilzal süresinde. Zerre miskal iyilik ve fenalık zayi olmayacak.Kıyamet çook yakın. Dikkat edelim. Kâfir ve fasılların gafletinde olmayalım
    Cevapla
  • Belhanda 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadere bak kaderin üstünde kader var herşeyden haberdar Allah var rabbim rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri