Tecavüzcülere liste olacak manşet

Habertürk gazetesi bugün 'Hadım İstediler' başlığıyla verdiği haberinde, öneride imzası bulunan tüm vekillerin fotoğrafını ve isimlerini yayınladı. Tasarı tecavüz suçu işleyenlerin tıbbi tedavi görmesini içeriyor.

Tecavüzcülere liste olacak manşet
Tecavüzcülere liste olacak manşet
GİRİŞ 10.02.2011 12:45 GÜNCELLEME 10.02.2011 12:45
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanlığına sunulan ve cinsel suçları düzenleyen ''Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' tasarısında tecavüz suçunun birden fazla işlenmesi durumunda testettoron hormonunu azaltıcı tedavinin zorunlu olması öneriliyor. Özellikle çocuklara karşı işlenen suçlara yönelik ciddi maddeler içeren tasarı bugün basında geniş yer buldu. Birçok basın kuruluşu konuyu yorumsuz verirken, Habertürk tasarıda imzası bulunan vekillerin fotoğraflarıyla verdi.

"HADIM İSTEDİLER" BAŞLIĞINI KULLANDI

‘Hadım’ olarak değerlendirilen uygulamaya yönelik haberlerde Habertürk, teklifte imzası bulunan tüm vekillerin isimlerini ve fotoğraflarını manşetten verdikten sonra ‘HADIM İSTEDİLER’ başlığını kullandı. Gazete haberin girişinde “AK Parti’den 4 kadın ve 4 erkek milletvekili, çocuklara tecavüz edenlerin hadım edilmesi için kanun teklifi verdi” spotunu kullandı.

VAKİT HEDEF GÖSTERMEKLE SUÇLANMIŞTI

Gazetenin bu sunuşu Vakit gazetesinin Danıştay üyelerinin fotoğraflarını yayınlayıp ‘İşte o üyeler’ başlığını hatırlattı. O dönemde birçok basın yayın kuruluşu Vakit’i hedef göstermekle suçlamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 43
  • HalitBinVelit 13 yıl önce Şikayet Et
    Hz.Peygamberimiz(s.a.v),Cinsi sapıkların infaz edilmesinin emrini vermiştir. .
    Cevapla
  • bilal 13 yıl önce Şikayet Et
    idam olmalı. ben bu ulkede bıakın hadımı idamın bile olması ve uygulanması gerektığını dusunuyorum benzer suc işlemeye nıyetı olanların onu kesılsın
    Cevapla
  • Enes OKTAY 13 yıl önce Şikayet Et
    Namus Bizim Şerefimizdir!. Namus türkiyede çok önemlidir.Zina yapmaya kalkışan yada yapan bu ülkede çok büyük bir cezaya çarptırılmalıdır.Evli yada bekar çok vahşice bir cezaya çarptırılmalıdır.Herkes namusu için yaşar namusu için ölür!!!...!!!! Lütfen yetkililere sesleniyorum zina için kökten bir problem istiyoruz biz aile olarak sizden.Biz sizi başa getirdiysek bizimde ekmekte payımız var.ceza alternatifleri getirilmeli ve toplumumuz uyarılmalıdır değişik afiş yazı ve basın aracılığı ile!.Dini normların uygulanması gerekir!
    Cevapla
  • Fatih Topaloğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez ama. Bu tip insanlar, cinsel problemleri olan tedavi edilemez sapık insanlar, tecavüz edememek onları cinayet gibi daha büyük bir suça itecektir, yani bu kişilere ne yaparsan yap uslanmazlar, asıp problemi kökünden çözmek en iyisi, ilaçla milaçla uğraşıp devletin parasını çöpe atmamış oluruz aynı zamanda.
    Cevapla
  • seyit penekli 13 yıl önce Şikayet Et
    İNŞ. inş kabul edilir ya...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular