Menderes neden iki kez asıldı?

Mustafa Yürekli'nin hazırladığı 'İmralı: Menderes'in İdamı-2' adlı belgesel bu akşam ekrana geliyor. İdamın canlı şahitlerinin konuştuğu belgeselde, işkence iddiaları ve infazın neden iki kez gerçekleştirildiği soruları yanıt buluyor.

Menderes neden iki kez asıldı?
Menderes neden iki kez asıldı?
GİRİŞ 02.06.2005 10:45 GÜNCELLEME 02.06.2005 10:45

Mustafa Yürekli'nin hazırladığı ve yüzyıla damgasını vuran isimlerin hayatının anlatıldığı belgesel dizisinde sıra Menderes'in öyküsünde. İmralı: Menderes'in İdamı adıyla iki bölüm olarak çekilen belgeselin bu ikinci bölümünde, Adnan Menderes'in infaz süreci bütün ayrıntılarıyla anlatılıyor. Dönemin İmralı Cezaevi Müdürü Ahmet Ziyaettin Acarol'un anlatımıyla ekrana gelecek belgeselde, dönemin Başbakanı Menderes'in yargılanma ve infaz sürecinde yaşananlar, gizli kalmış gerçekler ekrana getiriliyor. 27 Mayıs 1960'ta gerçekleşen askeri müdahaleden sonra Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakan Hasan Polatkan'ın idam cezasına çarptırılmasıyla başlayan sürecin tüm ayrıntılarıyla ekrana getirileceği belgeselde, idam sürecinde yaşanan olaylar, gizli kalmış yönler ve saklanan gerçekler ortaya çıkarılıyor.

NEDEN İKİ KEZ İNFAZ EDİLDİ?

İmralı: Menderes'in İdamı belgeselinde, 'Yassıada duruşmaları sırasında Menderes'e işkence yapıldı mı?', 'Menderes zehirlendi mi, intihar mı etti?', 'Menderes'i kim nasıl kandırdı?', 'İdam hükmü bildirilirken Adnan Menderes ne yaptı?', 'Bütün infazlar sabaha karşı yapılırken Menderes'in infazı neden gündüz yapıldı?' ve 'Adnan Menderes neden iki kez infaz edildi?' soruları cevap buluyor.
[23.30/KANAL7]

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?