Ayasofya müzesine imam kadrosu

Ayasofya Camii'nin ibadete açılması çalışmalarında sona gelindi. Diyanet İşleri Başkanlığı camiye imam ataması yapacak.

Ayasofya müzesine imam kadrosu
Ayasofya müzesine imam kadrosu
GİRİŞ 14.04.2013 13:11 GÜNCELLEME 14.04.2013 16:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, ibadete açılması için çalışmaların devam ettiği Trabzon Ayasofya Müzesi'ne imam hatip kadrosu verildiğini söyledi.

Çakı yaptığı açıklamada, Vakıflar Trabzon Bölge Müdürlüğü tarafından Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmesi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 'Ayasofya'nın ibadete hazır hale gelmesi için yapılan çalışmaların çok uzun süreceğini sanmıyorum' dedi.

MÜRACAATLAR ALINACAK

Ayasofya'nın ibadete açılacak olması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da kadro konusunda gerekli düzenlemeyi yaptığını dile getiren Çakı, 'İbadete açılması için çalışmaların devam ettiği Ayasofya'ya imam hatip kadrosu verildi. Ayasofya ibadete hazır hale getirildiğinde kadro ilan edilecek ve müracaatlar alınacak' diye konuştu. Çakı, imam hatip kadrosuna atanacak kişinin, müracaat edenler arasında yapılacak sınavdan sonra belirleneceğini kaydetti.

FREKSLER NAMAZ VAKTİ KAPATILACAK

Ayasofya'ya henüz imam ataması yapılmadığını belirten Çakı, ''Ayasofya Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait bir mekan. Henüz Vakıflar Bölge Müdürlüğünün oradaki çalışması sürüyor. Bu çalışmalar sonrası Ayasofya bize tahsis edilirse biz de din hizmetlerinin yürütülmesi için imam ataması yapacağız'' diye konuştu.

Veysel Çakı, kamuoyunda 'Ayasofya içindeki fresklerin ibadete engel olup olmayacağı' tartışması üzerine ise ''Ayasofya'da bu konudaki düzenlemeyi Vakıflar Bölge Müdürlüğü yapacak. İbadete açılması için çalışmaların devam ettiği Ayasofya'da, freskler, namaz saatlerinde perde ile kapatılacak'' dedi.

Freskleri tam olarak incelemediğini söyleyen Çakı, "Fresklerde ne olduğunu tam olarak incelemedim ama 'insan resmi olan mekanda namaz kılmak haramdır, böyle bir alanda kılınan namaz olmaz, tekrarı gerekir' demek doğru değil. İslamiyet kıble yönünde insan resmini doğru bulmamaktadır ama orada namaz kılmak kesinlikle olmaz denemez" ifadelerini kullandı.

Çakı, camilerde namaz kılan kişinin Allah ile irtibatını kopartacak, konsantrasyonunu bozacak etkenleri uygun bulmadıklarını anlatarak, "Camilerimizde namaz kılarken cemaatin dikkati dağılmasın diye özellikle kıble yönüne saat veya süslemeler konulmasını istemiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • üye 11 yıl önce Şikayet Et
    darısı. ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma