Selam Giyim 2015 koleksiyonlarını hazırladı

Selam Giyim’in sahibi Tahir Metin, Fatih’te kurulan firmanın her geçen gün kalitesini arttırarak önemli aşamalar kaydettiğini söyledi.

Selam Giyim 2015 koleksiyonlarını hazırladı
Selam Giyim 2015 koleksiyonlarını hazırladı
GİRİŞ 19.02.2015 02:00 GÜNCELLEME 19.02.2015 11:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Selam Giyim’in ortaklarından  Tahir Metin, iç ve dış pazardaki sıkıntıları marka gücüyle absorbe ettiklerini belirterek, “bu şekilde Ortadoğu’daki müşterilerimizin yüzde 90’ını elimizde tutmayı başardık.,krizler bir fırsat olarak değerlendirilirse büyüme daha güçlü oluyor” dedi.

2014 yılında yaşanan sosyal ve siyasal sıkıntılardan kendilerinin de doğal olarak etkilendiğine vurgu yapan Metin  yaptığı değerlendirmede, “Bu süreçte üretimimizi kısmak durumunda kalırken, Türk Cumhuriyetleri, K.Afrika ve Ortadoğu ülkelerine hitap ettiğimiz için dışarıdaki siyasi olayların da tesirinde kaldık” dedi. 2014’te sektörde yüzde 20’lere varan düşüşler olduğunun altını çizen Metin, “İç ve dış pazardaki sıkıntıları 25 yıllık oturmuş bir marka olduğumuz için rahatlıkla absorbe ettik. Ortadoğu’daki müşterilerimizin yüzde 90’ını elimizde tutmayı başardık. Krizlerde büyümek daha verimli oluyor” diye konuştu.

YELPAZEYİ GENİŞLETTİK

Geçen yaz yeni atılım yaparak ürün yelpazelerini genişleterek güçlendirdiklerini belirten Selam Giyim’in ortağı Metin, “Esnaf da bu tarz sıkıntıları görerek hareket ettiği için arz ve talebi buna göre oluşturuyor. Eskiden yıllık al-sat olurdu. Tedbirli davranan firmalar aylık karar verip ona göre ürününü şekillendiriyor” yorumunda bulundu.

Piyasadaki değişimi ve yönü görerek ona göre kararlar aldıklarını kaydeden Metin, bu karar ekseninde 2014 sonlarında yeni binaya taşındıklarını belirterek, “2014 yılında gerek makineleşme gerekse tesisat yenileme alanında yatırımlar yaptık. Reklam kampanyamıza start verirken iç dekorasyon konusunu da yeni binamızda devreye aldık. Önceki binamız showroom’a müsait değildi. Yeni binamızda görsel sunuma da ağırlık vererek çok güzel bir showroom yaptık. 2015 yılının önceki dönemlere nazaran daha verimli geçeceğine inanıyoruz”.  

Tahir Metin, “2015’te yüzde 50’lik büyüme bekliyoruz. Modelist ve stilistlerimiz de merkez binada olacak. Yerli ve ithal kumaşlar kullanırken insan sağlığına öncelik veren ürünleri seçiyoruz. Osmanbey’ de satış mağazamız var. 2016’dan sonra verimliliğimizi arttırarak perakende mağazacılığa geçmek hedeflerimiz arasında” dedi.

Selam Giyim sahibi Tahir Metin, önceliklerinin üretimden satış sonrasına kadar insana hizmet olduğunu ve sadece kendi işlerine yatırım yaptıklarını söyledi. 3 nesile hitap ediyoruz. Koleksiyonumuz da anneye,kızına ve toruna  SELAM MODELLERİYLE hitap ediyoruz.

KIŞ ÜRÜNLERİYLE RUSYA PAZARINA GİRMEK İSTİYORUZ

Almanya ve Fransa gibi Müslümanların daha yoğunluklu yaşadığı ülkelerde olmanın firmaları için avantaj ve önemli olduğunu dile getiren Tahir Metin, Rusya’da yaşanan kriz sebebiyle bu ülkeye açılma planını askıya aldığını belirtti ve şunlara atıf yaptı: “Rusya’ya kış ürünleri üzerinden açılmak istiyoruz. Manto ve kaban tarzı ile pazarı yakalıyoruz. Genel anlamda satışlarımızın % 40’ı dış ticaret  firmaları kanalıyla ihracat, % 60’ı ise iç pazara yönelik. 

SELAM GİYİM KALİTEDE ÇITAYI YÜKSELTMEK İÇİN AR-GE’YE AĞIRLIK VERİYOR

Logolarının yenilenen yüzüyle tüketiciden takdir topladığını belirten Metin, “Ar-Ge noktasında daha kaliteli üretime odaklanırken, müşterilere geniş hizmet sunma, maliyetleri düşürme çabası veriyoruz. Yeni atılım sürecinde de bütçemizde Ar-Ge’ye önemli pay ayıracağız. Selam’ın online satışta yaygınlığını artırmayı hedefliyoruz. Bizim modellerimizi kopyalayarak piyasaya sunan firmalara      karşı da yasal mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Her sezon 150’den fazla yeni ürünümüz var. Tüm sezonlar için 400’e yakın modeller söz konusu.Koleksiyonumuza elbise ve tunik de katarak anneden kıza 3 kuşağa hitap edecek ürünler üzerinde yoğun çalışmalar başlattık.  
Yeni sezonumuzu 20 Şubat 2015 Cuma günü müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz.

YORUMLAR 1
  • fatma 8 yıl önce Şikayet Et
    her şey sizin istediğiniz gibi olmak zorunda değil. çürükler ayıklansın yüce divandan korkanlar kimler . emekliye 2 maaş bütçeyi zarara mı sokacak merak ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'